Skip to main content

Fuck (005)

08 januari 2017

maandag 10 maart-2014
Die Yanuschenko deugde voor geen kant. Corrupt als de pest en een afzichtelijke zakkenvuller. Zeggen ze. Maar hoe zit het met Olexander Turchynov? De huidige schuifdeurpresident? Nou, da's een ouwe vriend en partijgenoot van Yulia Tymoschenko. De vroegere première, die tijdens het regime van Yanu in een kruipruimte werd gemieterd wegens excessief ... zakkenvullen. Dat sportieve gedrag dateerde uit het prepremière tijdperk, waarin Yuul het baasje was van United Energy Systems en interessante eentweetjes ten beste gaf met toenmalig premier Lazarenko. Eentweetjes die tientallen zo niet honderden meloenen opleverden op privérekeningen buiten de grenzen van Oekraïne. Yuul heeft die verhalen altijd ontkend, maar Lazarenko zeilde door die verhalen wel acht jaar achter het gaas. En niet in een of andere gulag, maar in een Californische jail.
Na een uitgebreide speurtocht door Amerikaanse snuffelaars, die ondermeer 40 meloen Pond terugvonden op een Britse bankrekening die bleek toe te behoren aan Lazarenko en Yuul's echtgenoot Olexander.
Maar daarmee zijn we er niet. Een gerenommeerd Brits befkantoor heeft namelijk een paar dagen geleden de resultaten van een eigen onderzoek naar Timo's tegoeden in het buitenland in de publieke vijver gemieterd. Yuul en haar familie bleken in het verleden de beschikking te hebben gehad over 278 bankrekeningen in totaal 26 landen, waaronder de UK. De meeste ervan waren opgeheven, dertien waren nog in leven. Ook nu weer ontkent Yuul ook maar iets te maken te hebben met die bankrekeningen. En net als bij het Amerikaanse onderzoek viel niet kristalhelder te bewijzen, dat ze zat te liegen.
Hoe past de huidige Oekraïense president in dat verhaal? Awel, in 2005 was Ollie Turchynov het opperhoofd van de Binnenlandse Veiligheids Dienst. En in die hoedanigheid vernietigde hij documenten die betrekking hadden op Yuul's contacten met de georganiseerde misdaad en de daaraan gekoppelde financiële perikelen. Je zal zo'n president een hand moeten geven als je op officieel bezoek komt. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 januari 2017