Skip to main content

Verhalen uit de kelder (002)

08 april 2017

dinsdag 24 oktober-2006
Goed. Volgens Jort was het dus zo: Hij had in Cinema Paradiso Bram Moszkowicz beledigd door daar lekker te gaan zitten kanen met een aangename blondine, die ook op het menu van Bram stond. En kreeg vervolgens via een paar telefoontjes te horen dat ie te ver was gegaan.
Hij mocht niet aan de meisjes van de mafia komen. Zelfs een modale vmbo-er zal begrijpen dat de speurneuzen van de KLPD graag wilden weten wie er gebeld had. Dus kwam de volgende vraag niet uit de Quote-hemel gieren.

“Terugkomend op het incident in Cinema Paradiso, weet u nog wie u gebeld heeft?
Jort: Ik weet dat ik ben gebeld door ene Haddi Haddou Levi. Die heeft gezegd dat ik afgestraft zou worden.
”

Als leek denk je dan toch kittekat in het bakkie. Die speurneuzen vragen meteen even door. Nou, misschien hebben ze dat ook wel gedaan en staat dat keurig op teep. Maar...
“omdat de getuige zijn verhaal met veel omhaal van woorden vertelde en de neiging had ook onderwerpen die voor het onderzoek niet van belang zijn te bespreken, heeft het enige tijd gevergd zijn verhaal samen te vatten.”
Ergo, het kan best zijn dat de neusjes wel degelijk iets hebben gevraagd over Haddi, maar dat die info al samenvattend is weggevallen. En dat is toch zonde, want Haddi is best een bekende gozer in Chicago aan het IJ en wijde omgeving. Met name bij curatoren, bij figuren die in het recente verleden massaal samendromden in barretje Lexington, bij Elite Models, bij de RABO-bank, bij de weduwe Kroonenberg, bij geldzakken in de States en Londen, kortom kleurrijk, die Haddi, heel kleurrijk (1).
Daar komt nog bij dat ie voor heren die daar prijs op stellen prettige dames in voorraad heeft. Nee, nee, Haddi is geen pooier in de engste zin van het woord en de dames in kwestie geen professionele glijbanen. Het gaat grosso modo om frisse getrouwde dames, waardoor het gevaar van een doorzichtige leuter, vervelende minikrabbetjes, kreunend urineren etcetera etcetera tot een minimum wordt beperkt. Kijk, en die Haddi Haddou Levi zou Jort dus even hebben gebeld om te zeggen dat ie Bram Moszkowicz had beledigd en dat ie daarvoor de rekening gepresenteerd zou krijgen. Waar? Niet waar? We zijn er niet bij geweest, maar Jort heeft dat in april van dit jaar wel verteld aan de twee neusjes van de KLPD. Wat nog meer? Hoort u nog. Stay tuned.

1. Als u iets meer wilt weten over de avonturen van vriend Haddi, neem dan onze zoekmachine ter hand. Het is weer genieten geblazen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Verhalen uit de kelder