Skip to main content

Deutsche über alles (003)

07 april 2017

maandag 24 januari-2005
Omdat ook projecten in Nederland boven water zijn gekomen bij het onderzoek naar de smeergeldaffaire in de Duitse bouwwereld lag het voor de hand dat de betrokken OvJ ook de assistentie heeft ingeroepen van ons Openbaar Ministerie. Wellicht temeer daar een van de hoofdverdachten, Michael Koch van DEKA, tot 1997 jarenlang topmedewerker is geweest van DTZ Zadelhoff. De outfit van ome Cor die ook zeer actief is tussen Nieuwerschans en Frankfurt aan de Oder. Voor ons aanleiding om het volgende frisse e-mailtje naar ome Cor’s Corporate Real Estate Services in Utrecht te sturen:

“Geachte heer Zadelhoff,

Zoals u zonder twijfel weet iseen van uw vroegere topmedewerkers, Michael Koch, betrokken bij een financieel schandaal in de Duitse bouwwereld dat zich zelfs uitstrekt tot in Nederland. Wij zouden graag van u willen vernemen of het Duitse Openbaar Ministerie cq. het Nederlands equivalent bij u heeft aangeklopt voor informatie.

Daarnaast gaat onze nieuwsgierigheid uit naar mogelijke zakelijke banden die uw onderneming heeft onderhouden met de bank waar de heer Koch emplooi vond na diens vertrek in 1997. Dit ten behoeve van een artikelenserie over deze materie op onze website
”.

Nou is ome Cor nooit erg mededeelzaam, maar nooit geschoten nooit een gat in het plafond.

Stay tuned.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Deutsche über alles