Skip to main content

Je weet niet wat je ziet (001)

04 december 2022

Zogenaamde ooggetuigenverslagen van de schermutselingen in de Ukraine laten je soms uit je broek stappen. Voor de helft moeten we het doen met het gebrabbel van oudjes, voor de andere helft doen de jongste kids een duit in het zakje.

Komisch zijn de situaties waarin de camera iets te lang doordraait, of een andere kant op. In het tweede geval kijken we bijvoorbeeld naar een kapotgeschoten gevel maar zwenkt de camera daarop naar iets verderop in de straat. Daar maakt het publiek doodgemoedereerd zijn dagelijkse gang naar de super.

Niet op tijd stoppen met de opname leverde vanavond iets heel moois op in het Finse tv-journaal. Kijk vanaf minuut twee, hierbij uitleg bij wat je ziet en hoort en leest. Peuter Diana verblijft in een opvang omdat haar ouderlijk huis door de Ruskies onbewoonbaar is gemaakt. Haar tekst: ‘Ze schieten, dat eh…’ Dan wordt ze hoorbaar op de achtergrond gesouffleerd en vervolgt: ‘Dat maakt me bang.’ Om daarna terug te keren naar wat haar eigenlijk bezig houdt in dit leven: ‘Wij hebben een papegaai’, vertelt ze. ‘Die kan praten zoals wij’.

Inderdaad: kinderen en gekken vertellen de waarheid…

(JoopFinland)

Paleander
Ja, de dagelijkse dosis propaganda is een aanslag op hersenfuncties..! Hier een anti-dosis ontnuchterend nieuws uit nazi-loos Oekraiëne
Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 december 2022
je weet niet wat je ziet