Skip to main content

Spaanse steekjes (012)

02 maart 2017

maandag 2 september-2013
Het moet niet gekker worden. In maart van dit jaar begon in Madrid het monsterproces rond Luis Barcenas, de voormalige kluisbewaarder van de Partido Popular. Hij zou een zwart spaarvarken hebben beheerd in Zwitserland, waaruit regelmatig hoge jongens en meisjes van zijn partij stiekem een extra bijdrage kregen om in hun kosten van levensonderhoud te voorzien. Die poen was afkomstig van Spaanse bedrijven die daarmee leuke ordertjes in de wacht sleepten. Want voor wat hoort wat. Oftewel corruptie. En dat mag niet.
Al heel gauw nam het proces een wending die premier Rajoy en zijn trawanten niet echt konden waarderen. En om te voorkomen dat de hele stinkende zooi op de stoep kwam te staan werden in april (!!!) de harddisks van Luis' computers schoongeveegd. Het zou volgens de PP-leiding gaan om een standaardprocedure. Als er een nieuwe centenwipper kwam werden de gegevens van de voorganger met de vullesboer meegegeven. Wie dat gelooft is rijp voor een hersenkwabbenkliniek. In ieder geval hebben de socialisten al aan de kadi verzocht om een onderzoek naar deze kwalijke gang van zaken. Ook al omdat het wissen van de gegevens rijkelijk laat na het vertrek van Barcenas zijn beslag kreeg.
Afgelopen weekend rolde uit een enquĂȘte van Maurizio el Perro het nieuws dat de PP nog maar een derde deel van zijn electoraat overhield als er nu gestemd zou worden. Vind je het gek? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Spaanse steekjes