Skip to main content

Octopussy (439)

dinsdag 22 mei-2012
Nou vooruit met de luie geit. Toch nog maar een volgend stukkie onzin over de financiële illusionist Robert van de Rhee. In aflevering 436 van 5 mei jl. lieten wij in het voorbijgaan het adres Grabenstrasse 15 in het Zwitserse Schaffhausen vallen. Niet toevallig uiteraard. Toen Robbedoes in oktober vorig jaar voor de kadi in Utrecht stond in verband met zijn weigering zijn rotzooi weg te laten halen van een terrein aan de De Beaufortlaan in Soestduinen gaf hij namelijk dat adres op plus postbusnummer 1566 mocht iemand hem dringend willen bereiken (1). Was in werkelijkheid het zakenadres van een vroeger zakencontact uit de Uniwall-priode en of die goeie man weet had van het ge- cq. misbruik van zijn adres is zeer de vraag.
Verder gaf vriend Robert ook nog een stel telefoonnummers door, te weten 06.54257381 en 06. 30066055 en mocht je erge hoge nood hebben dan kon je hem ook nog proberen te praaien via Gibraltar, waar hij naar eigen zeggen nogal vaak vertoefde als opperbevelhebber van de firma Hemphill (oftewel hennepheuvel) Holdings. O ja, en in Nederland liet hij zijn zaakjes runnen door de firma K & R Investments BV aan de Schoolweg in Austerlitz. Een prachtig kaartenhuis, maar je moest wel je adem inhouden.
Bij deze gerechtelijke procedure liet hij zich eerst vertegenwoordigen door bef Boonstra (?) en in een later stadium door bef Laus uit Haarlem. Met weinig succes: Robbedoes moest ontruimen met een pittige dwangsom als stok achter de villadeur. Voordat die stok enig effect sorteerde was die som al opgelopen tot een tonnetje. Of die is betaald? Geen idee, maar we vrezen het ergste. En voor de betrokken beffen geldt hetzelfde. Misschien had onze illusionist de poen wel ergens op de Seychellen, Gibraltar of andere gezellige oorden, maar betalen is wat Robbie betreft een fenomeen dat is voorbehouden aan de lummels in de samenleving. Of is dat onzin? Stay tuned.

1. Zie ook aflevering 426 dd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen