Skip to main content

Octopussy (260)

18 januari 2017

vrijdag 1 september-2006
Niet iedereen kan een held zijn. Neem Dirk Scheringa, de man die zijn geld begraaft bij Van Lanschot. Is geen held. Zo liet hij zich ooit eens in de sponsorruimte van AZ gierend in de hoek zetten door een vlotgebekte jongedame. Ze verweet hem dat ie iemand die tijdelijk even financiële tegenwind had behandelde als een lepralijder. Terwijl hij hem voor diens downfall bijna zijn reet likte. En wat deed Dirk, omringd door “heil Caesar” roepende volgelingen? Hij stamelde sorry en meer van dat soort onbenulligheden. Geen held. Vandaar ook die dikke nekken die letterlijk dag en nacht zijn lijf en leden moeten beschermen. Want Dirk vreest met grote vreze.
Terecht? Wie zal het zeggen. Wij brachten hem in aflevering 254 al eens in verband met Maurice Emanuels. De luxe pooier annex vastgoedboy, die volgens het befduo Fred en Koos waste en wellicht ook streek en perste voor de het huishouden van Willem Hi Ha Holleeder. En als je daar als eenvoudige geldschieter uit Opmeer achter komt kan je ineens het gevoel hebben dat je in een paar te kleine schoenen staat.
Daarnaast is het nog mogelijk dat Maurice een cliënt van Dirk was. Als je stenen stapelt dan heeft je BV’tje af en toe een leninkje nodig of een hypootje. Als je dan naar een Grossbank gaat als de ABN/AMRO, de ING, de RABO en noem al die roversnesten maar op, dan kan het je gebeuren dat je noppes krijgt omdat je een reputatie hebt als een rol prikkeldraad.
Dan verschijnt ome Dirk op het toneel. Als tussenpersoon. Die wil je wel helpen. Kost je wel stevig wat meer aan rente. Maar hé, stenen stapelen is heel lucratief, dus wie doet je wat. Je zet je krabbel, je krijgt je poen en je kan aan de slag. Dirk gaat vervolgens met je leninkje of je hypo als onderpand naar een Grossbank en deponeert het boeltje daar tegen de normale rente. Het verschil tussen die twee rentes is voor ome Dirk.
Zo is het baasje van de DSB en AZ in ijltempo gevuld geraakt. Hij was trouwens niet de enige. Ome Jaap Kroonenberg deed het op dezelfde manier. Lullig is wel dat je opereert in een gebied dat grote aantrekkingskracht uitoefent op ondernemers uit de Hades en wijde omgeving. Ome Jaap was daar niet bang voor, maar Dirk heeft nu eenmaal minder merg in de knoken. Valt niet mee hoor. Te moeten leven met die nekken om je heen. Fuck. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017