Skip to main content

Tussen premies en piraten (086)

28 februari 2017

maandag 21 oktober-2013
Nee, je zal bef wezen van een verzekeringsknoert uit Utrecht. En op pad worden gestuurd om het baasje van een kleine satelliet een paar octaven lager te laten zingen. Dan moet je je toch knap lullig voelen. Het overkwam Machteld Derksen van befkantoor Derks, Star, Busmann in 2004, toen zij op Marcel van den Berg werd afgestuurd. Allereerst moest de directeur van Hestia/PSL door het stof omdat ie het lef had gehad om zijn zwartboek in de gleuf van oppergod Sjaak van Ek te duwen(1). Maar ook zijn interne epistel aan zijn personeel, waarin hij uitlegde waar de ziekte van Jan Eichner, de snitch van het moederbedrijf, vandaan was gekomen kon volgens voornoemde oppergod en zijn gevolg niet door de beugel. Machteldje eiste dan ook , dat Marcel dat recht zette met de volgende dooie zeerol:

"Allen,

Onlangs heb ik jullie een bericht gestuurd over de afwezigheid van Jan Eichner. Ik heb daarbij vermeld dat Jan ziek is geworden door de druk van zijn eigen werkgever, AMEV. Ik benadruk dat deze berichtgeving niet klopt. Ik heb dat alleen zo gecommuniceerd vanwege een discussie die Hestia zelf met AMEV heeft. AMEV heeft Jan Eichner op geen enkele manier onder druk gezet of er anderszins voor gezorgd dat hij nu ziek is.
”.

Nou wees eerlijk, lulliger kan haast niet. Interessant blijft wie AMEV heeft ingelicht over Van den Berg's diagnose. Mogelijk de zieke zelf. Per saldo was dat zijn rol binnen Hestia/PSL. Hoe dit ook zij, druk was er wel degelijk. Zowel op Eichner als op Van den Berg. Wat dat laatste betreft beschikken we sinds kort ook over een intern stuk dat duidelijk maakt hoe de zaken erbij lagen kort nadat Van den Berg zijn zwartboek had gelanceerd. Komt eraan. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 85 dd. 17 oktober 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten