Skip to main content

Snuffelbröd (007)

05 april 2017

woensdag 17 augustus-2011
Herinnert u zich deze nog? November 2010 werd naar buiten geheveld dat er een heel peloton CIA-smurfen al jaren op eigen houtje in Noorwegen rondrommelde vanuit een eigen safehouse. En waarom dan wel? Om verdachte baarden in de kieren te houden, want die hopeloos tolerante stokvisvreters lieten iedereen met een zielig verhaal over polletieke vervolging binnen.
Pas in tiende instantie kwam minister van Justitie Knut Storberget met de lamlendige verklaring dat de Noorse autoriteiten wel degelijk op de hoogte waren van de schaduwacties die de Langleyboertjes ondernamen. Leuk, maar we hebben Knutje indertijd niet horen zeggen, dat de info die de Amerikaanse boertjes ophaalden ook gedeeld werd met hun Noorse collega's. Of wie hun informanten waren.
Gaan we over naar de "lone nut", Anders Breivik. Om aan wapens te komen heeft ie volgens zijn eigen bef zo'n twintig landen afgestruind. Dat dat onopgemerkt zou zijn gebleven binnen de internationale speur- en snuffelgemeenschap is net zo onwaarschijnlijk als de aanwezigheid van Mariko Peters op een feestje van Khadaffi.
En je wordt pas echt interessant als je binnen dat kader ook landen in het voormalige oostblok bezoekt. Zoals Tsjechië, Polen en Wit-Rusland. Zo schijnt vast te staan dat onze Malta-knoert op 4 maart 2005 vanuit Wenen naar Minsk vloog en een week in de Witrussische hoofdstad verbleef om "Vikinggraven" te bezoeken. Gekker kan niet.
Wat hij daar wel deed? Nou wordt het ijs dun. Hij zou daar volgens licht apocriefe bronnen ondermeer in contact zijn gekomen met de tegenswoordig als Nederlander door het leven gaande Valery Lunev. Een ouwe topper uit het Sovjet-Russische militaire speursmurfenarsenaal, die wij al afgelopen zondag al hebben geïntroduceerd (1). Daarna zou vriend Breivik nog een paar bezoekjes aan Wit-Rusland hebben gebracht om wat para-militaire know-how en aanverwante vaardigheden op te doen. Moeilijk te verifiëren. Net als de huidige status van Lunev, wiens firma Far West in Dubai niet alleen Russische oud-collega's en de Saoedische koninklijke familie herbergt, maar ook luitjes van Dick Cheney's onderneming Halliburton. Brrrrr. Stay tuned.

1. Zie deel 5 van "Norge in de zorgen".

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017