Skip to main content

Pedo in pasjesland (004)

07 april 2017

vrijdag 11 november-2011
Albert Gonzalez is in hoger beroep gegaan. Dat is die gozer die een paar jaar geleden in de USSA meloenen dollars heeft gehackt van een grootwinkelbedrijf en een creditcardclub. Terwijl ie ondertussen samenwerkte met de Secret Service, die hem bij de ballen hield naar aanleiding van een vroeger geintje. Daarnaast hield hij stiekem zijn cybermaatjes ook op de hoogte van de activiteiten van de Secret Smurfen en zo werd hij in wezen een Jagernathje oftewel een dubbelagent binnen het internationale hackerswereldje.
Hij claimt nu in tweede instantie, dat ie die dubbelrol speelde in opdracht van voornoemde Smurfen. Als deep cover dus, een dubbel-dubbelagent namens de overheid. In die hoedanigheid had hij nooit veroordeeld mogen worden en zeker niet tot twintig jaar.
Nou zal deze problematiek ons normaliter een Hema-lekkernij wezen, maar zoals al eerder vermeld had vriend Albert zijn gecodeerde hackmateriaal ondergebracht bij de Letse firma Cronos in Riga. Een hut van ene Ivars Tenters, die tegelijkertijd ook cyberisch onderdak verschafte aan landgenoot Robert Mikelsons, de koterkruiper van het Hofnarretje.
Het oprollen van Mikelson's internationale kruiperskring begon in de VS. Naar verluidt nadat een koterliefhebber een mailtje met rotzooi ontving, dat de aandacht trok van de Amerikaanse autoriteiten. Op dat moment was Tenters al op de knieƫn gegaan voor de eisen van de Secret Service en verschafte de dienst alle benodigde info om Albert in een kruipruimte te kunnen dumpen. Vraagje: Werd vriend Ivars vanaf dat moment misschien ook een Jagernathje en horen we daarom geen kont meer van hem? Wij blijven zoveel mogelijk in Albert's slipstream. Wie weet, takelen we nog wat antwoorden boven. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Pedo in pasjesland