Skip to main content

Een dreun voor de drone (004)

02 april 2017

maandag 12 december-2011
Gisteren verlieten de laatste Amerikaanse vliegende smurfen de Pakistaanse basis Shamsi. Zoals u weet niet uit vrije wil, maar op bevel van Islamabad. Naar aanleiding van het "per ongeluk" aan flenters schieten van een peloton snurkende Pakistaanse grensbewakers.
Nog niet zo lang geleden stuurden de Obombaboys vanuit deze basis drones de lucht in om een piano te bezorgen bij Pakibaarden die bij hun buren in de bus pisten. Maar volgens de Amerikanski's waren die activiteiten al verplaatst naar de Afbaardse basis Shindad voordat Islamabad ze sommeerde om op te sodemieteren. Wil trouwens niet zeggen, dat er geen pianobezorgers meer boven Pakistaans grondgebied zullen vliegen. Alleen komen ze nu vanuit Afbaardistan. Appeltje uitsmijter.
Maar wat heeft chef staf Kayani nu geboerd? Alle drones die de grens overkomen uitschakelen. Waarschijnlijk in navolging van Iran, dat een paar weken geleden heeft aangetoond, dat zelfs een stealthdrone eenvoudig uit de lucht kan worden gepeuterd. Net als in 1999 toen Slobo's Serven de Pentagonia's in de USSA een rolberoerte bezorgden door een Stealthjager boven Belgrado neer te halen. Naar eenvoudig Chinees gebruik (1).
Geen wonder dus, dat nou juist Kayani het middelpunt vormt van de Pakistaanse "memogate". Het schandaal rond de poging van president Zardari om Washington over te halen de top van het Pakileger te kortwieken. In ruil voor het uitroeien van twee fanatieke Pakistaanse baardgroepen (2). Door een ernstige lekkage strandde dit plan voor het de haven uit was en ligt Zardari nu met klepklachten in Dubai. In hetzelfde Amerikaanse hospitaal waar indertijd de directeur van het Flying Circus aan zijn nieren werd gekieteld en bezoek kreeg van een CIA-smurf. Over kolerezooi gesproken. Stay tuned.

1. Zie het artikeltje "Stealth down" van 25 november 2008. Rechtstreeks uit de Chinese "horse's mouth".
2. Zie aflevering 4 van "Woest" dd. 8 december 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Een dreun voor de drone