Skip to main content

Hill, Jacob, Sidney, Tyler, Jeffrey en Bill

17 januari 2016

Gelopen race? Het ziet er nog steeds wat bleekjes uit. Die race naar het presidentschap van Hillary Clinton. Vooral nu er weer een hele bups van haar niet beveiligde privé mails uit de periode waarin ze minister van BuZa was in het publieke domein is gekieperd. Daarbij is nog steeds de vraag relevant of er tussen die post ook confidentiële cq. geheime info hen en weer werd gerammeld. Volgens Hill niet. Maar wat te denken van haar volgende discussie met Jacob Sullivan, een hotemetoot op haar ministerie. Komt ie:Jacob: “Ze hebben een paar zaken die ze per veilige fax proberen op te sturen”.
Hill: “Als het niet lukt laten ze het dan veranderen in een nonpaper zonder officiële kop en die onbeveiligd doorsturen”.Goeiemorgen. Praten we wel over info uit Libië. Niet alleen van Sidney Blumenthal, Hill's agent in place, maar ook van Tyler Drumheller (rip). Een topper van de CIA met ruim 25 dienstjaren, die in 2005 uitstapte uit protest tegen het fabriceren van valse info om de oorlog in Irak te rechtvaardigen. Geen verkeerde om privé het veld in te sturen in de Libische chaos.
Daarnaast is er nog dat vervelende gezeik over belangenverstrengeling. Kregen de rijke stinkers waar voor het geld dat zij stiekten aan de Clinton Foundation toen Hill minister was? En die voor een belangrijk deel thuishoorden in de kennissenkring van Bill's gabber Jeffrey Epstein, de leverancier van jeugdig vlees en als zodanig een groot risico voor de verder carrière van Hill (1). De FBI heeft vandeweek in dit dossier nog een tandje bijgezet. Dus wie weet leggen die federale smurfen nog een paar leuke eieren met Pasen.
Nu we toch bij de slager zijn: een paar dagen geleden meldde ene Juanita Broaddrick op Twitter, dat zij in 1978 was verkracht door Bill in Little Rock. Hij was toen procureur generaal in Arkansas. Zij administrateur van een ziekenhuis. Het was overigens niet voor het eerst dat ze met die klacht het net op ging. Ook in 1999 had ze haar gal al eens gespuid. Gevolgd door een ferme ontkenning. Zoiets van “I had no sex with that woman”. Waarom Juanita er geen rechtzaak van had gemaakt? Al eens geprobeerd? 99 van de 100 keer sneuvel je op het begrip bewijslast. Bovendien zou Hill haar ernstig de raad hebben gegeven om verder haar wafel te houden. En dat lukte. Tot een paar dagen geleden.
Nee, het is geen gelopen race voor Hill. Maar goed dat ze bij de Democraten geen serieuze tegenstanders heeft. Tenzij veep Joe Biden zich alsnog in de strijd gooit. Over lunapark gesproken.

(1) Zie voor Jeffrey de serie “Van Estoril naar Zandvoort.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2016