Skip to main content

Hill goes to hell (020)

15 augustus 2016

Lafarge is voor ons geen onbekend vehikel. De Franse cementreus maakte op 24 maart 2016 zijn entree in aflevering 45 van de serie Kafka in Zeist. Daarna kwam ie nog eens voor de bumper in de afleveringen 560 en 561 van de serie Octopussy. In dat laatste artikeltje wisten we uit te serveren dat Lafarge een deal met ISIS had gesloten om de cementfabiek in het kalifaat aan de gang te houden. Niet alleen in de vorm van kale cash, maar ook via de afname van olie. In potentie valt daar namelijk veel te bouwen en aan te leggen.
Naar nu blijkt uit journalistiek snuffelwerk en wippieleaks begaven de cementhaantjes zich niet voor het eerst op hachelijk terrein. Toen Saddammeke nog in het putje viel in Washington behoorde Lafarge tot het geheime netwerk van de CIA voor wapenleveranties aan snorremans. In die jaren deed Hellary Clinton juridische klussen voor het Franse bedrijf en trad beginjaren negentig zelfs toe tot de directie. In die periode van twee jaar werd het filiaal in Ohio voor de kadi gesleept wegens het illegaal verbranden van giftig afval bij het productieproces. Hellary verdedigde dat nummertje milieuvervuiling, maar Lafarge kreeg desondanks een boete van 1,8 meloen dollar voor de ballen. Kort daarna stapte de Amerikaanse directrice uit de directie vanwege de benoeming van haar geile Billy tot Democratisch presidentskandidaat. Een jaar later, toen Billy hoofdbewoner was geworden van het Witte Gekkenhuis, werd de boete verlaagd naar 6 ton. That's what friends are for. Of zijn we met die conclusie complotdenkers?
Hoe dit ook zij, die vriendschap tussen Hellary en Lafarge is na die vrijage nooit verbroken. De haantjes maken jaarlijks ferme bedragen over aan de Clinton Foundation en Eric Olsen, het baasje van LafargeHolcim, komt af en toe aanwaaien bij een wine and dine van het Global Initiative van Billy en Helly. Pay for play noemen ze dat in de wandelgangen. The Donald mag soms raar uit de hoek komen, een kreupel verleden hebben en “niet geschikt zijn voor het presidentschap”, hij is naar onze smaak ver te prefereren boven de Clintons. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 augustus 2016
Hill goes to hell