Skip to main content

Hill goes to hell (016)

20 juli 2016

Stel je geeft wat weg. Zoals dat Novamedia van die gozer van Poelmann, de gap van Poetinbasher Derk Sauer. Dat heeft 25 meloen uit het spaarvarken van de Postcodeloterij getild en overgemaakt naar de Clinton Foundation en nog een soortgelijk bedragje uit het Zweedse familielid. Bestemd voor een goed doel of een meervoud daarvan. Leuke vraag na al die narigheid over vrouwtje Clinton: weten meneer Poelmann cs. waar die gokpoen na aftrek van allerlei kosten terecht is gekomen? Hebben ze dat gecontroleerd? En gezien de suggestieve artikelen elders in de wereld over dankbare douceurtjes van de zijde van de Clintons: hebben meneer Poelmann en zijn enthousiaste aanhang cq. een of ander ministerie in Den Haag daar iets voor teruggekregen? Zulke vragen krijg je als de boel net zo transparant is als de duistere activiteiten van het Griekse Intralot (1).
Neem nou de Noorse bijdragen aan de Clinton Foundation. Tussen 2007 en 2015 in totaal bijna 90 meloen dollar. Die werden verdeeld onder de kerstboom aan subeenheden van de Foundation. Verwarrend? Nogal, want de officiële website van de Foundation gaf aan dat het in totaal om een bedragje van tussen de 10 en 25 meloen ging. Foutje? Die maken de Clintonnetjes wel vaker en dat heeft ze geen winderige eieren gelegd. Hun kapitaal wordt tegenswoordig geschat op een kwart miljard.
Een van voornoemde subeenheden is de Clinton Health Access Initiative. Daar hadden ze iets moois bedacht: geef 27 kuttige eilandrijkjes in de wereld de mogelijkheid om voor hun stroomvoorziening over te stappen van dieselgeneratoren op groene energie. Nou stond een dergelijk initiatief niet op de Noorse prioriteitenlijst, maar minister van Buitenlandse Zaken Borge Brende zag er wel wat in en liet op eigen houtje rond de 3.5 meloen overmaken naar die Health Access broddel van Billy en Hellary. En gek, dat bedrag is niet terug te vinden in de officiële data en dat lijkt ons niet gezond. Of die eilandenrijkjes inmiddels over zonnepanelen en/of windmolenparken beschikken? Weet u het, weten wij het. Je zal zo'n president krijgen. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 1 en 2 van de serie “Tweearmige bandieten” op de pagina actueeltjes uit 2012, plus nog wat ongerief over dezelfde materie in de serie Octopussy.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juli 2016
Hill goes to hell