Skip to main content

Doofpot (004)

06 april 2017

maandag 13 augustus-2012
Dat is effe fokking toevallig. Net aan het begin van het showproces tegen de Bosnisch-Servische rausdauser Radko Mladic bij het Internationaal Onsmakelijk Gerechtshof bleek een hele reut aan documenten niet aan de verdediging te zijn overhandigd. Daar zouden onder andere vette verklaringen bijzitten over de duistere activiteiten van de Scorpions in en rond Srbrenica. Een lugubere club Servische killers onder leiding van topgeheimsmurf en CIA-asset Jovica Stanisic, de rechter- en de linkerhand van Slobo Milosevic (1). Het proces werd tijdelijk afgefloten om de verdedigingsbeffen van Radko de kans te geven een fatsoenlijk verhaal aan elkaar te breien.
Wat denk je dat er nu gebeurt? Voormalig Bosnisch-Servisch premier Rado Karadzic heeft aan de Sorossale jurken geschreven, dat zijn proces een frisse nieuwe start verdient. Want ook daarbij kregen de verdedigingsbeffen pas na het begin van de juridische schermutselingen een zootje documenten in hun gleuf die ontlastend waren voor hun cliƫnt. En dat is niet zoals het hoort. Een rasechte vormfout, om eens een vies woord te gebruiken.
Gaat het hier om geklungel of moeten we aan iets anders denken? Een gokje: we moeten aan iets anders denken. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. 4 juli 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017