zondag 22 maart-2009
Ach gossie. Wat zei professor Jos van Kemenaaie indertijd ook weer? "Er is geen doofpot". Had ie het over het drama in Srebrenica, dat de opmaat vormde voor het einde van Wim Kok's politieke loopbaan en het begin van diens rol als zakkenvuller bij leuke bedrijfjes als Shell, ING en TPG. Een van de luitjes die verantwoordelijk waren voor het etnisch ruimen van 7000 Moslims in de door Dutchbat bewaakte enclave was Jovica Stanisic. Het baasje van de Servische geheime politie, die indertijd zijn Scorpions en Rode Baretten ter beschikking stelde aan keurslager Mladic om de operatie snel en netjes af te ronden. Vriend Jovica vertoeft op dit moment in een Scheveningse kruipruimte. Een roedel door de werkgever van prinses Mabel van Oranje-Wippe Smit gestiekte internationale beffen moet een oordeel vellen over zijn wandaden en hem navenant straffen. Blijken ze met een ernstig probleem te zitten. De CIA heeft namelijk een pak paperassen naar de betrokken beffen gestuurd. In het begeleidend schrijven vermeldt de Company dat de heer Stanisic een "undercover rol heeft gespeeld bij het pacificeren van de regio en hulp aan de CIA heeft verleend. Zo was hij mede-verantwoordelijk voor het demonteren van een paar uiterst explosieve situaties in de Bosnische oorlog". En verder, aldus Jovica's Amerikaanse handler: "leverde hij waardevolle informatie over Milosevic' inner circle, maar vroeg er nooit geld voor en deed hij nooit mee aan CIA-operaties of ondernam zelf stappen die hij als echt verraad van zijn baas [Milosevic, red. KM] beschouwde".
Zo. Hoor je het eens van een ander. Een Calimero-uitvoering van Canaris dus, onze Jovica. Komt direct de vraag weer naar boven: waren de CIA cq. de NATO vooraf op de hoogte van de Servische plannen om de manlijke bevolking van Srebrenica aus zu radieren? En Dutchbat voor lul erbij te laten staan. Daar lijkt het sterk op, gezien deze verse berichten over de connectie tussen Clinton's CIA en Stanisic, de sinistere rechterhand van de inmiddels strategisch gezelfmoorde Slobo Milosevic. Nee hoor Jos, er is geen doofpot. Weltruste.

  • Datum: .

woensdag 16 juni-2010
Na de aanslag van Israëlische commando's op het hulpconvooi naar Gaza is het duidelijk dat Israël onder zware druk staat om het eigen onderzoek een schijn van onafhankelijkheid te geven. Dan duikt ie weer op, die voormalige politicus met het hoge Goebbels-gehalte. Ja, Tony Blair. Tony is ook zo bezorgd over Gaza, maar dan vooral over Hamas, en niet zo bezorgd over die Israëlische blokkade. Dus wat doet Tony, hij reist naar Israël en praat met Netanyahu. Na wat heen en weer gepraat blijken er ineens twee niet-Israëlies aan die nog te vormen commissie te worden toegevoegd.
Een Canadese rechter en Lord Trimble, voormalig eerste minister van Noord Ierland.
Trimble? Ja dezelfde Trimble die zo tegen het onderzoek naar de moorden uit 1972 was. In 1972 vermoordden Britse paras 13 katholieke demonstranten in Londonderry (anders gezegd: Derry). Het verhaal was altijd dat die paras van het 1e Bataljon van het Parachutisten Regiment zich moesten verdedigen tegen gewapende IRA-leden.
Na een onderzoek dat 12 jaar heeft geduurd bleek dat er geen gewapende IRA leden waren en dat het dus gewoon moord was. Trimble? Trimble heeft zich altijd tegen elk onderzoek verklaard, want dat opent maar zoveel oude wonden.
Ja, Trimble is de juiste man in zo'n commissie, hij weet van de hoed en de rand en wast alles wit. In Noord Ierland behoorde hij, als rechtse Unionist, tot diegenen die de Ierse bevolking eronder wilde houden. Hij verkeert nu in goed gezelschap. Dank Tony, dank.

  • Datum: .

woensdag 4 juli-2012
Half juni van dit jaar werden we verrast met het bericht, dat het proces tegen Radko Mladic voor het Haagse Internationale Onsmakelijke Gerechtshof voor onbepaalde tijd was uitgesteld. Omdat hotemetoten van het Sorosselijk riekende instituut een hele reut documenten niet hadden toegezonden aan Radko’s beffen. Wat voor documenten dat waren werd stilgehouden, maar conspiracyliefhebbers zoals wij denken dan al gauw dat het om bewijsmateriaal ging dat betrokken hotemetoten niet erg goed uitkwam.
Mogelijk was het herstel van deze 'fout' een rechtstreeks gevolg van een publicatie in de Russische Pravda van begin vorige maand. Nou is net als bij ons ook in het land van Vlad en Dimitri de pravda gekleurd. Zij het, dat de media daar een ander verfje gebruiken dan die van ons en ze meer op de hand van de Serven zijn. Maar het betrokken bericht was om de donder wel interessant. Ene majoor T.D. van de Franse geheimesmurfendienst DRM zou namelijk naar Wit Rusland zijn uitgeweken met een hele sloot materiaal, waarop een WOB-procedure niet van toepassing was. Dat materiaal wees op een actieve rol van de NATO bij de slachtpartij onder de muslimmannen in Srebrenica. Via de Servische para-militaire slagersclub de Scorpions, die buiten voorkennis van Mladic in de muslimenclave aan het ausradieren zouden zijn geslagen en verantwoordelijk waren voor de dood van 4500 slachtoffers. De actie zou door de Amerikanen, Britten en Fransen binnen de NATO zijn geïnitieerd om later de Servische polletieke topdogs wegens genocide voor de kadi in Den Haag te kunnen slepen en die suffe Hollandse blauwhelmen de schuld in hun gevechtschoenen te schuiven (1).
Rustig, rustig. Niet meteen toeteren dat dit hele verhaal te belachelijk voor woorden is. Wie trok aan de kabeltouwen van de Scorpions? Jovica Stanisic. De grote smurf van de Servische geheime diensten en Slobo’s rechterhand. En wat meldden wij in de eerste aflevering dd. 22 maart 2009? Dat de heer Stanisic “een undercoverrol heeft gespeeld met het pacificeren van de regio en dat ie mede-verantwoordelijk was voor het demonteren van een paar uiterst explosieve situaties in de Bosnische oorlog”. En niet te vergeten, dat ie “waardevolle informatie leverde over Milosevic’ inner circle”. Aan wie? Aan de CIA! En dat komt niet uit de Pravda, maar uit een officieel schrijven van de Amerikaanse dienst zelf. Gericht aan het Internationale Onsmakelijke Gerechtshof toen vriend Jovica daar terecht stond wegens oorlogsmisdaden. Kort daarop was zijn gezondheidstoestand ineens niet best. Verder nog wat gehoord van Jovica? Nee, wij ook niet. Dus wie weet, krijgen we misschien deze maand nog heel wat anders te horen over Srebrenica, als Ratko weer in beeld verschijnt. Moet ie geen verkeerde pillen nemen, maar twee keer zo’n geintje is niet te verkopen. Het zal ons benieuwen. Stay tuned.

(1) Herinnert u zich u nog, dat de Franse luchtmacht weigerde om onze blauwhelmen te hulp te schieten? Wij in ieder geval wel.

  • Datum: .

maandag 13 augustus-2012
Dat is effe fokking toevallig. Net aan het begin van het showproces tegen de Bosnisch-Servische rausdauser Radko Mladic bij het Internationaal Onsmakelijk Gerechtshof bleek een hele reut aan documenten niet aan de verdediging te zijn overhandigd. Daar zouden onder andere vette verklaringen bijzitten over de duistere activiteiten van de Scorpions in en rond Srbrenica. Een lugubere club Servische killers onder leiding van topgeheimsmurf en CIA-asset Jovica Stanisic, de rechter- en de linkerhand van Slobo Milosevic (1). Het proces werd tijdelijk afgefloten om de verdedigingsbeffen van Radko de kans te geven een fatsoenlijk verhaal aan elkaar te breien.
Wat denk je dat er nu gebeurt? Voormalig Bosnisch-Servisch premier Rado Karadzic heeft aan de Sorossale jurken geschreven, dat zijn proces een frisse nieuwe start verdient. Want ook daarbij kregen de verdedigingsbeffen pas na het begin van de juridische schermutselingen een zootje documenten in hun gleuf die ontlastend waren voor hun cliënt. En dat is niet zoals het hoort. Een rasechte vormfout, om eens een vies woord te gebruiken.
Gaat het hier om geklungel of moeten we aan iets anders denken? Een gokje: we moeten aan iets anders denken. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. 4 juli 2012

  • Datum: .

Waarom zegt niemand dat zij van Hennis ordinair heeft staan liegen? Over dat explosieve gevalletje in Hawaija. En dat ze daar uiteindelijk door haar Amerikaanse buddies leuk voor is beloond met een VN-postje in Baghdad of all places? En wat nou “wir haben es nicht gewusst”. En dit dan? Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Wat een gekut weer. Gisteren in de Haagse Landdag. Moest juf Ank opnieuw uitleggen, dat grote broer aan de overkant van de plas geen eindrapport in de gleuf had gedaan over dat wat ongelukkig uitgevallen incident in de Iraakse stad Hawija. En dat het aantal van 70 burgerdoden dus niet vast stond. Zucht. Gaan we nog een keer (1). De Nederlandse vlieger liet zijn desastreuze eitje vallen op 2 juni 2015. Op donderdag 27 juni 2015 meldde U.S. News ondermeer het volgende:

The Pentagon Wednesday announced it would formally investigate an incident earlier this month in which 70 people died, marking one of the most costly single airstrikes since the US began targeting Islamic State group positions in Iraq and Syria last year”.

Kennelijk was het voor het Pentagon nog niet opportuun om aan de waslijn te hangen dat het in het onderhavige geval om een Nederlandse doodkist ging. Maar hoe frappant is het dat ruim drie weken na de aanval het Pentagon naar buiten manouvreert dat het om 70 burgerdoden ging? 70. Geen 68, geen 73, maar 70. En als juf Ank en Pinocchio Rutte zich nu, 4 ½ jaar na dato, vanuit hun armzalige schuttersputjes moeten verdedigen met het uitblijven van een Amerikaanse eindrapport dan is dat treurig. Waarom hebben Ank, Pinocchio en niet te vergeten dat van geen dooien wetende blondje niet even aan het Pentagon gevraagd van zeg jongens/meisjes/genders, waar blijft dat eindrapport? Dan hadden de geachte afgevaardigden van de SP en Doedels '66 nu niet hoeven te appelleren en had juf Ank iets gezelligers kunnen doen. Overigens is een discussie over het juiste aantal doden een afzichtelijke gotspe. Alsof dat aantal ertoe doet. Ernstiger is dat wij telkens weer worden betrokken bij alles verwoestende oorlogen die de (Amerikaanse) elite nodig cq. lucratief acht. Maar voor dat probleem vraagt niemand een spoeddebat aan. Stay tuned (JP).

(1) Zie aflevering 5.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch