Skip to main content

Fuck (034)

20 januari 2017

woensdag 30 juli-2014
Lekkere tip uit België. Moeten we opnieuw voor terug naar aflevering 27. Daar trokken we de NV Eaglestone uit de Amsterdamse Leidsegracht. Een energievehikel dat in zuidelijk Afrika rondstruint en financieel op de weg wordt gehouden door Alan Apter, de gap van Hunter Biden en Igor Kolomoisky bij de Oekrainse onderneming Burisma. Maar dat doet Alan niet in zijn uppie. De NV Eaglestone is namelijk administratief ondergebracht bij TMF Orange Holding BV in de Luna Arena aan de Herikerbergweg 238 te Amsterdam. Samen met een hele bult andere imposante bedrijven, zoals de spierballenwinkels Brink en G4S en onheilspellende kaperschepen als Morgan Stanley Derivative Products (Netherlands) en Carlyle Global Market Strategies Euro CLO. Goedemorgen.
TMF wordt gerund door 1 Brit en 2 Nederlanders. Die Brit zegt ons niks, die andere twee verspreiden een adellijk luchtje. CEO is namelijk Hugo van Vredenburch en COO Frederik van Tuyll van Serooskerken. Voordat ie bij TMF het rad van avontuur in de knuisten kreeg werkte vriend Hugo ettelijke jaren bij Equity Trust, dat net als TMF uiteindelijk werd opgeslokt door de Britse firma Doughty Hanson & Co. En als u een beetje thuis bent in de Kleintje Muurkrant-litteratuur dan zal u bij het lezen van de naam Equity Trust direct in de alertstand schieten (1).
Hoe dit zij, bij TMF Orange vinden wij ook Waters Ukraine Exploration terug. Heeft niks te maken met theewater, badwater of water voor de piepers. Waters staat voor wateren oftewel het zeegebied voor de Oekrainse kust. En u voelt hem arriveren: die exploration heeft betrekking op de olie- en (schalie)gasvoorraden onder de zeebodem. Voorraden die Burisma graag had ontgonnen, ware het niet dat een grote hap ervan in het bezit van Rusland is geraakt na de Heim-ins-Reich-manoeuvre van De Krim en de naasting van Chernomorneftgaz (2). Geen wonder dus, dat Kolomoisky zich tot Nazi-strijders en buitenlands krapuul heeft gewend om een afscheiding van Oost-Oekraine te voorkomen. Dan zouden hij en zijn westerse investeerders namelijk nog meer poen kwijtraken en de boeken van Waters Ukraine Exploration bij TMF Orange in Amsterdam gesloten kunnen worden.
Dat nooit. Dan liever de lucht in. Stay tuned.

(1) Mocht u net op onze site terecht zijn gekomen verwijzen wij met groot enthousiasme naar het artikel “Neerland's stille kracht” bij de Morgenster.
(2) Zie aflevering 7 van de serie “Sancties” dd. 27 juli 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017