Skip to main content

Octopussy (221)

10 januari 2017

vrijdag 17 maart-2006
Wat zegt Klaas Hummel deze week in Vrij Nederland? Dat Willem Endstra zo groot kon groeien in de wereld van het onvolprezen vastgoed dankzij Klaas himself. Wim was volgens Klaas niet meer dan een lokaal vastgoedmannetje, dat dankzij hem zijn entree kon maken bij “gerespecteerde bancaire instituties”. Maar ja, Willem had zich ingelaten met boefjes en was daardoor chantabel geworden hè. In wezen dus eigen schuld dikke bult allemaal.
Kijk, zo schop je een dood paard. Want een klein onbeduidend mannetje met crimi-contacten of niet, Willem bouwde wel samen met de blijkbaar bij bancaire instituties zo populaire Klaas een portefullie op van een half miljard euro. En je kan ons niet wijsmaken dat Klaas in de jaren dat er hooguit sprake was van lichte bewolking niet wist waar Willem’s poen binnen hun gezamenlijke imperium grotendeels vandaan kwam.
Toen de bewolking wat dikker werd zou Klaas driftig zijn begonnen met het zogenaamde ontvlechten van zijn zaken. Maar wie zegt ons dat ie daar al mee klaar was voordat bij Willem de kaars werd uitgeblazen? Voelt u de fijne nuance?
En dan wat de door Klaas verfoeide criminele contacten van Willem betreft. Op de Amsterdamse Apollolaan staat naast de villa van Miep en Loek Brons (leuk kapitaaltje bijeen gegrabbeld met hijg- en glijvideo’s) een aardige bungalow. Dat is nog niet zo bijster lang het onderkomen van het gezinnetje Holleeder. Verderop aan diezelfde ooit rustieke laan woont onze Klaas. De respectievelijke vrouwtjes hebben kindjes van zo’n beetje dezelfde leeftijd. En hoe gaat dat? Je ontmoet elkaar bij de kinderopvang, in de buurtsuper, op een PC Hooft-stoep, je babbelt wat, je gaat gezellig eens met elkaar een horecagelegenheid in en voor je het weet kom je bij elkaar over de vloer. En dan mag een van de bijbehorende heren zich soepel in bancaire kringen bewegen en de ander als adviseur in beveiligingszaken door het leven gaan en belangstelling hebben voor textielcentra en stierenvechtersarena’s, ook zij krijgen persoonlijk contact met elkaar. Van het een komt het ander niet waar? Voor de rest alles keurig hoor! Ze praten niet over zaken. Laat staan dat ze dat met elkaar doen. Waar ze dan over praten? Tsja, over Ajax misschien? Of zeilen bij Sardinië, de zonsondergang in Dubai, limo’s, brommers, advocaten, dooie paarden? Gewoon, iets gezelligs. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017