Skip to main content

Eenzame wolven (002)

02 april 2017

woensdag 28 maart-2012
Zoals zo vaak bij eenzame wolven blijkt ook het inmiddels dooie exemplaar in Toulouse eigenlijk niet zo eenzaam te zijn geweest. Eerst hoorden we al dat de broer van de Franse Bor van medeplichtigheid wordt verdacht. Een beetje domme kloot, want hij prees voor zijn arrestatie de bloederige exercitie van Mo Merah de hemel in en geef les schtroumpfs dan eens ongelijk als ze zo'n malloot naar binnentrekken.
Wat ie precies heeft uitgespookt is nog niet helemaal helder, maar hij wordt nu ook ervan verdacht geknoeid te hebben aan de opnames die Mo heeft gemaakt van zijn schietpartijen. Mohammedaanse versjes, Koranteksten, zulke dingen. Die wat fleuriger gemaakte video is trouwens verstuurd op het moment waarop Mo al helemaal ingesloten was door Franse spierballen. En van het houden van postduiven was geen sprake.
Komen we bij pappa Merah. Die vraagt zich af waarom voornoemde spierballen geen gas bij zijn zoon naar binnen hebben gekeild om hem in slaap te wiegen. Dan hadden ze hem levend naar buiten kunnen tillen. Heeft ie een punt. Maar wij vroegen ons indertijd ook al af waarom die twee knuppels van de Hofstadgroep niet gewoon op hun schouders werden getikt als ze naar de slager gingen. In plaats van ze met veel geraas en veel makkers uit hun AIVD-woning te sleuren. Hogere wiskunde.
Het werpt de veronderstelling op, dat Mo misschien rare contacten had, die onder T.P. (Toulouses Peil) moesten blijven. En wat denk je? Die had ie. Uit zijn paspoortgegevens bleek, dat ie de laatste jaren heel wat had afgereisd. Het halve Midden-Oosten, Israƫl, Pakistan en Afbaardistan. Op 22 november van het vorig jaar, kort nadat hij uit Playmobilland was teruggekeerd, werd hij uitgenodigd voor een gesprekje met een lokale vertegenwoordiger van de binnenlandse vuiligheidsdienst en een uit Parijs komen overwaaien anti-terreur specialist. Die vroegen hem naar zijn ervaringen, maar van zijn antwoorden konden ze geen chocola maken. Maar dat ze hem na de babbel in de gaten hebben gehouden staat vast. En misten, net als onze specialisten indertijd bij de Hofstadgroep, ernstig de boot. Tenzij ze een dubbele agenda hadden. Waarbij bijvoorbeeld de vraag valide is wie baat had bij dat spektakel in Toulouse. En hoe Mo in allahsnaam ongemerkt aan zoveel wapens kwam.
Maar vroegen we dat ons ook al niet af bij Nordine Amrani toen hij Luik op stelten zette? Om van Breivik maar te zwijgen. Kortom, we zijn er nog niet. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Eenzame wolven