Skip to main content

Octopussy (270)

18 januari 2017

woensdag 20 september-2006
Het bleef in R.V.'s pand aan de Marconistraat 12 niet bij de kleurrijke gebeurtenissen rond de Tokkies en het tegen betaling hopsen van Svetlana’s, Olga’s, Irina’s etcetera. Er werd op de eerste verdieping ook nog een alleraardigste wietplantage aangetroffen. Maar de kadi vond onvoldoende bewezen dat Robbie himself de eigenaar was van het geurige groene veld op één hoog, dus ontsprong onze kleine vriend de dans met een of meer bewakers.
Het was overigens niet het enige vastgoed dat V. al dan niet gestut met pegels van lieden uit het avontuurlijke circuit bestierde in “de plaats van je leven”. Neem bijvoorbeeld het pand aan de Patroonsweg 16. Daar huisde indertijd Camelot. Een businesscentrum voor betalende leden dat als kasteel was ingericht en dat daardoor levendige herinneringen opriep aan het luchtkasteel in Eemnes van de heren Tijs en De Bode (1).
Of Freud hier toesloeg of een andere zielenvorser blijft de vraag, maar in een van de conferentieruimtes op de eerste verdieping van Koning Robbie’s megalomane club hing Don Corleone vanuit zijn lijst toe te kijken. Maar net als voornoemde filmdon redde Robbie het niet en in het najaar 2000 deed hij de exploitatie over aan een paar boys van het Zandvoortse strandrestaurant Riche. Inclusief de Laurens Margaretha, de al eerder bij ons voorbijgezeilde schuit van de Hakkelaar. Konden de bezoekers lekker in privésfeer wat babbelen en wat spelevaren op het Flevomeer. Driester nog, de nieuwe uitbaters gooiden zelfs luxe jetvluchten vanaf vliegveld Lelystad in de aanbieding. High hopes dat wel, maar er waren heel wat wolken.
Naast Camelot Business Centre BV had Robbie namelijk op het zelfde adres ook nog een stel andere BV’s gestald. Zoals daar waren: Virgin Vastgoed BV, V. Groep BV, Laurens Margaretha BV i.o., Avalon Vastgoed BV, Restaurant Camelot, First Knight Club en 7th Heaven Group International BV. En hoe droevig is het om hier te moeten onthullen dat de hele zwik inmiddels is opgeheven, ontbonden of verplaatst. En niet zonder het nodige geruis.
Maar dat is iets voor de volgende aflevering. Stay tuned.

1. Om meer aan de weet te komen over dit kasteel, raden wij u aan om met vaardige hand onze zoekmachine ter hand te nemen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017