Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (037)

27 februari 2017

zaterdag 26 mei-2012
Dat waren nog eens tijden. Herfst 2010. Toen we in de affaire rond Bob Specht als een soort postillion d’amour een van onze buitenlandse bronnen en het Nederlandse smurfenapparaat aan elkaar probeerden te plakken. Lukte voor geen kwartje en de bron leek te zijn opgedroogd (1). Tot gisteren. Toen werden wij alsnog verrast met nieuwe info over een tot nu toe onbekend gebleken pak meloenen van onze ouwe scharrelaar en een paar van zijn kornuiten uit het avontuurlijke circuit.
Het gaat om 29,8 meloen euro die eerder deze eeuw geparkeerd stonden bij een filiaal van de Gulf Bank in een van de emiraten. Die werden tot ruim in 2009 netjes bewaterd door een lokale zaakwaarnemer. Maar om de een of andere reden verloren Bobbie cs. het vertrouwen in hun middenoostelijke Hendrik Jan en gingen op snor naar een plaatsvervanger in Zwitserland. Na wat wikken en wegen tussen de Grossbanken Credit Suisse en UBS kozen Specht en zijn illusionisten uiteindelijk voor de laatste. En vervolgens stroomde de 29,8 meloen in kleine pakketjes en via verschillende pleisterplaatsen naar de vestigingen van de Zwitserse Grossbank in Zürich en het zo vertrouwde Sankt Gallen. Om hun poen te laten groeien en bloeien trokken ze een uiterst kundige nieuwe tuinman aan, die ook bij UBS werkzaam was geweest: Paolo de Simeis. Vriend Paolo had begin 2008 in Gossau het bedrijf DCD uit de grond getrokken. Een AG die ten behoeve van internationale klantjes stenen stapelde en voor het zo broodnodige contact met banken zorgde. Midden 2011 deed Paolo er nog een schepje bovenop en bracht in Gossau ook nog BMC AG ter wereld, dat tot taak had om op de centjes van grote klanten te letten. Onder wie…..juist.
Ondertussen was er bij UBS een licht op oranje gesprongen. Toenmalig CEO Oswald Jürgen Grübel vond dat de meloenen van Bobbie cs. toch iets teveel kwalijke 4711 verspreidden en nam een befaamde financiële shaker in de arm om de geur wat draaglijker te maken. Deze topper staat bekend onder de schuilnaam DOTT en hij zorgde met de nodige boekhoudkundige foefjes ervoor dat Bobbie en zijn maatjes een vette middelvinger konden opsteken naar het Nederlandse smurfenapparaat. Hun zaken staan weer stevig in bloei. Misdaad? Loont. Als je de weg maar weet. Stay tuned.

1. Zie de afleveringen 35 en 36 van deze serie over Bob Specht op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer