Skip to main content

Klein vuil (001)

09 april 2017

donderdag 4 maart-2004
Een aantal Britse parlementariërs waren niet zo tevreden met de antwoorden van B.Liar over het afluisteren van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Zij stelden dat als het hoofd van de VN wordt afgeluisterd door één van de Britse geheime diensten, wie dan nog meer? Zij doelden met name op het afluisteren van anti-oorlogs organisaties in het Verenigd Koninkrijk. Maar er zat nog een addertje onder het gras. Zij wilden ook weten of parlementsleden waren afgeluisterd. Deze week hebben zij B.Liar vragen hierover gesteld. Het antwoord zal wel op zich laten wachten.
Overigens meldde de vroegere voorzitter van de assemblée vande VN, Jan Kavan, dat tijdens de voorbereidingen van de aanval op Irak ook zijn kantoor werd afgeluisterd. Bovendien werd hem via via gemeld dat de regering van de VS druk uitoefende op de Tsjechische regering om hem geen enkele invloedrijke, betaalde functie binnen de overheid te geven, als zijn zittingsperiode was afgelopen.
Tja dat zal met onze voormalige minister van buitenlandse zaken bepaald niet zijn gebeurd, integendeel... druk om hem te promoveren: tenslotte zorgde hij ervoor dat ook ons land bereid was om zonder VN-mandaat een ander land binnen te vallen. Voor je vrienden moet je wat over hebben.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017