Skip to main content

Stropdassenleed (009)

06 januari 2017

dinsdag 29 juli-2014
Hij moest er om 11 uur wezen gisteren. Maar Mikkel Saakashvili kwam niet opdagen voor een verhoor door een OvJ in Tbilisi. Hij voelde zeker nattigheid. En niet ten onrechte (1). Direct nadat duidelijk werd dat Mikkel het liet afweten maakte het OM bekend, dat onze vriend een strafrechterlijk proces voor zijn ballen krijgt. Samen met de vroegere ministers van Defensie en Binnenlandse Zaken, de burgemeester van Tbilisi en nog wat voetvolk. Wegens het neerknuppelen van een vreedzame demonstratie in november 2007 en het de grond intreiteren van Badri Patarkatsishvili en diens Mikkel-onvriendelijke teeveestation Imedi (2). Mocht ie schuldig worden verklaard dan kan ie rekenen op een norrig verblijf van 5 tot 8 jaar. Maar Zeeland zal hem niet uitleveren. Geen centje pijn dus. Stay tuned.

(1) Hij wordt ondermeer verdacht van betrokkenheid bij de moord op voormalig premier Zurab Zhvania, waarover wij eerder in deze serie uitgebreid hebben gejodeld.
(2) Om erger te voorkomen nam miljardair Badri diezelfde maand nog de benen naar de UK, waar hij in februari 2008 op mysterieuze wijze de pijp uitging. Zie ook het machtig interessante artikel “Deuss en de Ruskies (4)” dd. 5 april 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 januari 2017
stropdassenleed