Skip to main content

Guido's kunstjes (009)

12 augustus 2001

Ons onderzoek naar de nieuwe strapatsen van Guido Haak, ŽŽn van de grootste oplichters die de laatste tientallen jaren in Nederland en zelfs daarbuiten heeft geopereerd, leek op dood spoor. Zowel zijn manipulaties bij Weightwatchers als die via het Britse uitzendbureau Laboursite bij het in Amsterdam gevestigde Waterfields zijn in deze reeks de revu gepasseerd.
Nu lijkt het erop dat hij ook Laboursite voor een behoorlijk bedrag lichter heeft gemaakt. Het in Londen gevestigde bureau, dat onder leiding staat van een aantal nogal fors uitziende Ieren, zegt tenminste tienduizenden ponden te zijn verloren door Guido's kwistig en vaak oneigenlijk gebruik van zijn door Laboursite verstrekte creditcard. Daarnaast zou Haak de benen hebben genomen naar Nederland met een laptop van het uitzendbureau met voor het bedrijf vitale klanteninformatie en een aantal kantoorspullen van de hand te hebben gedaan...
Toch lijkt aan dit verhaal een luchtje te zitten. Ook al omdat wij in een eerder stadium al voorzichtig concludeerden dat achter de Laboursite/Waterfields - combine deel zou kunnen uitmaken van een witwascircuit. Wij benaderden Tony Mills, de topman van Laboursite, met een e-mail die alsvolgt luidde:

"Dear mr. Mills,
You may have noticed that I'm professionally following Guido Haak's latest adventures for the Dutch website-paper Kleintje Muurkrant. Accordin' to reliable sources you sacked him a few weeks ago for the lack of results and financial irregularities. Could you tell me if this story is correct and why you hired him in the first place? Thankin'you in advance, Rgrds
Jan Portein".

Dat was op 26 juli. Geen antwoord. Ondertussen zwerft Guido nerveus door Nederland en belooft zijn schuldeisers op korte termijn te zullen betalen. Een oud verhaal in nieuwe zakken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 augustus 2001
Guido's kunstjes