Skip to main content

Göttegöt (002)

02 januari 2018

Stoort u zich daar ook zo aan? In de trein. Nog steeds hoor je bij allerlei aankondigingen van onheil of bij gewone dienstmededelingen de aanhef “Dames en heren”. In plaats van “Dames en heren en de rest van het zootje”, “Geachte reizigers” of andere gendervriendelijke ellende. Op 29 november jl. maakten we in dit artikeltje al melding van de gigantische worsteling met deze nieuwe problematiek binnen de Zweedse kerk. En vandaag dachten ze bij de Volksfiets kennelijk “fuck, dat hebben we laten liggen”. Willen we u niet onthouden. Bij deze. Stay tuned (JP).

JoopFinland
In Finland hebben ze dat gedoe met die persoonlijke voorbnaamwoorden nog neutraler opgelost. In het Fins heb je het alleen maar over hän, en moet je uit de context opmaken of het over een mannetje of over een vrouwtje gaat.
Maar je kunt wel merken dat ze bij de Volksdinges omhoog zaten met een reporter. Sinds Ericje een maand of wat geleden in het land van Volvo en Abba en ja ook een beetje nazidochter Sylvia is aangekomen, grossiert hij in dit soort stukjes. Vooruitgang? Vroeger deed bij die krant Nanda Schreurs alles van boven Flensburg. Als ik me bij hen meldde vanuit Finland met iets, dan werd mij beleefd meegedeeld dat men liever wachtte tot Nanda dat had gelezen. Niet in de Finstalige pers maar in de Zweedse vertaling daarvan, in Stockholm. Vooruitgang

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 januari 2018