Skip to main content

zondag 1 februari-2009
Wat toch een gedoe weer over dat geloof. Zegt een zuurkoolprak dat de Koran de islamitische versie van Adolf's bestseller is en meer van dat moois. Wat denk je? Krijgt ie een proces aan zijn reet op initiatief van de SpongBob van het Nederlandse befwereldje.
Zegt een verdwaalde Britse superpaap voor de Zweedse teevee dat ie geen historisch bewijs heeft kunnen vinden voor het vergassen van zes miljoen Joden door Adolf en consorten. Wat denk je? Wijkt helemaal uit naar Argentinie. Maar er zijn al Israelische elite-eenheden waargenomen in Patagonie, dus nog effe en die superpaap wordt ge-eichmannd. Of God's retailer in Rome hem nou rehabiliteert of niet. Die is trouwens toch lekker bezig want hij heeft vandeweek in Linz een volstrekte mafketel tot hulpbisschop benoemd. Zegt dat Harry Potter een zendeling van de duivel is. En dat de orkaan Katrina als straf was bedoeld voor New Orleans, omdat het een paradijs was voor homo's en dat er ook anderszins veel te vrij werd rondgeneukt. Da's lachen vandaag bij de mis in Linz.
En dat waren nog maar een paar voorbeeldjes van de afgelopen week om te laten zien dat onze uitvindingen niet allemaal even lekker zijn uitgepakt. Want laten we eerlijk wezen: wij hebben God geschapen en niet andersom.

  • Datum: .

Het is momenteel flink raak in de Zweedse kerk. We hebben het nog niet gehad over boordjes die vrouwelijke cliëntèle onwelvoeglijk tegemoet traden (1), of er duiken berichten op over een interne worsteling. Gaat over de problematiek rond de transgenders in de Zweedse samenleving. Om hun gevoelens zo veel mogelijk te sparen is nu achter de kansel besloten om God niet langer als een heer beschouwen. Moeders, Heilige Jurkgeest, Zuster, Beschermster, Brengster van inspiratie en desnoods Heilige Dinges behoren nu tot de mogelijkheden om het geval dat op zijn/haar fiets langs de wolken rijdt te omschrijven. Het wachten is nu op de discussie in hoeverre de Kerstman niet al te pijnlijk is voor transgenders. Hohohooo. Stay tuned.

(1) Zie dit artikeltje van eergisteren.

  • Datum: .

donderdag 5 februari-2009
Was dat effe schrikken voor de Romeinse filiaalhouder van de NV God. Wilde ie een lekker orthodoxe club weer terughalen in zijn concern, zit er een bisschoppelijke oetlul bij die openlijk zegt dat de jongens en meisjes van die Oostenrijkse schilder in WO II nooit gas hebben gebruikt bij de Ausradierung van Joden. Dat kwam Bennie te staan op een reusachtige emmer vulles. En dan kan je roepen "Ich habe es nicht gewusst", maar dat komt voor een voormalige Bube uit de Hitlerjugend wat lullig over. Dus spoort hij nu de in Argentinie praktiserende bisschoppelijke oetlul aan om zijn mening over de gaskamers te herzien, anders kan ie het in Rome schudden.
Denk je nog, nou ja een zo'n verdwaald schaap in je kudde kan gebeuren. Ja, jammer. Blijkt er in die orthodoxe club nog een gozer te zijn die in de war is. Gaat om frater Floriano Abrahamowicz, die in het noordoosten van Italie rondtoetert dat Zyklon B een desinfecterend middel was. Verder geeft ie de Joden er de schuld van dat Jezus indertijd aan het houtje eindigde. En dat de Holocaust wordt opgeblazen om andere genocides, zoals de geallieerde bombardementen op Nazi-Duitsland en het recente optreden van Israel in de Gazastrook, te verdoezelen.
Lekker clubje om erbij te hebben in je concern. En wij zouden er echt niet van achterover zeilen als er nog meer van dit soort lieden in rondwaren. Dat wordt dus dweilen voor Bennie en dat valt niet mee op die leeftijd en met een jurk tot op je enkels. Stay tuned.

  • Datum: .

Stoort u zich daar ook zo aan? In de trein. Nog steeds hoor je bij allerlei aankondigingen van onheil of bij gewone dienstmededelingen de aanhef “Dames en heren”. In plaats van “Dames en heren en de rest van het zootje”, “Geachte reizigers” of andere gendervriendelijke ellende. Op 29 november jl. maakten we in dit artikeltje al melding van de gigantische worsteling met deze nieuwe problematiek binnen de Zweedse kerk. En vandaag dachten ze bij de Volksfiets kennelijk “fuck, dat hebben we laten liggen”. Willen we u niet onthouden. Bij deze. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

maandag 16 maart-2009
Lekker hoor, die evolutie. Die Darwin wordt bedankt. Zitten we toch maar mooi met een gebiedje in de voorste hersenkwab waarmee we God en zijn naaste buren hebben uitgevonden. Koeien, lama's, kwelmuizen, tjiftjafs etcetera hebben dat gebiedje niet. Wij wel. Stel dat we dat niet hadden gehad, dan waren er bijvoorbeeld geen bijbel, geen koran, geen kruistochten, geen fundamentalistische baarden, geen Enduring Freedom, geen weerstaanbare opkomst van Geert Wilders en andere fenomenen geweest. En geen paus Bennie. Want dat is zeker een fenomeen. Dat lidmaatschap van de Hitlerjugend, daar kon ie niks aan doen. Zeggen ze. En wie zijn wij achter de duinen om daar commentaar op te hebben? Tenslotte hadden wij in onze Koninklijke familie ook een paar luitjes van wie de rechterarm beter ontwikkeld was dan de linker. Maar Bennie bleek toch iets te hebben overgehouden aan die brallerige periode. Zo vindt ie al die hedendaagse manieren van samenleven heulemaal niks en pleit ie voor de terugkeer van Ot en Sien. Houdt ie wel van exorcistische exercities, maar weigert ze toe te passen bij pedofiele personeelsleden. Is ie niet gay met gay. Vond ie generaal Pinochet een goeie gozer. Acht voor het zingen zijn kerk uit beter dan een regenjas van Durex. En haalde ie een Holocaustbasher weer terug in de bisschoppelijke selectie. Zoals u waarschijnlijk op een andere kwab al heeft opgeslagen stond dat laatste niet op zichzelf. Bennie had kort geleden bijvoorbeeld geen bezwaar tegen de verheffing van een andere Holocaustbasher tot hulpbisschop van Linz. Kan je dat wel paniekerig terugdraaien, maar ondertussen zijn er al meer wurmen uit het blik gekropen. Neem Bennie's verhandeling over "Freiheit und Wahrheit", waarin hij oh wonder in wezen pleit voor het goeie ouwe "Ordnung musz sein". Het betrokken hersenspinsel dateert nog ruimschoots uit de tijd dat Bennie als Ratzinger en collega van Sinterklaas door het leven hobbelde. Maar in 1997 vroeg de Oostenrijkse Aula-Verlag aan Bennie of ze die verhandeling opnieuw mochten uitbrengen. Kreeg Aula via Bennie's secretaris keurig toestemming voor en het artikel werd opgenomen in de bundel "1848. Erbe und Auftrag". Iedereen blij. Nou ja, niet iedereen. Na het ge-urineer rond voornoemde Holocaustbashers brak ook over Bennie's artikel opnieuw een lichte Rippenfellentzundung uit. Want Aula is een rechts-extremistische uitgeverij (met in de voorhoede ex-SA Sturmfuhrer Otto Scrinzi), die in de jaren negentig fanatiek partij trok voor ene Walter Luftl. Toenmalig president van de Federale Oostenrijkse Kamer van Ingenieurs en... Holocaustbasher. Kijk, en zo lijken de uitglijers van paus Bennie van de laatste tijd niet toevallig te zijn, maar voort te komen uit een rechts gebiedje in zijn voorste hersenkwab. En wordt witte rook pikzwart. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 18 maart-2009
Nee, de kans dat paus Bennie een dezer dagen uit zal barsten in "Krijg toch allemaal de kolere, val van mijn part allemaal dood" is niet groot. Want op de vraag of hij zich eenzaam voelde op zijn Afrikaanse trip na alle negatieve publiciteit over zijn welwillende houding tegenover Holocaustbashers antwoordde Bennie "daar moet ik om lachen". Nog nahikkend voegde hij daaraan toe dat ie nog steeds kon rekenen op een netwerk van vrienden en rechterhanden. Toegegeven, hij was wat minder lacherig geweest over de openlijke vijandschap die hij had geproefd in de kritiek op zijn ultracon optreden van de laatste maanden. Zelfs van de zijde van mensen die wel beter wisten. Vervolgens riep hij zijn lekker gebruinde gehoor op om hun kapotjes aan de klapperbomen te hangen en daarvoor in de plaats voor het zingen van de gospel de kerk te verlaten. Dit om aids te voorkomen cq. te bestrijden.
Bennie mag misschien niet zo erg zijn als P2-paus Paulus VI, die bijvoorbeeld jarenlang winst peurde uit een anti-conceptiepillenfabriek. Maar hij is een goeie tweede. Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 2 april-2009
Paus Bennie heeft deze week opdracht gegeven om eens uit te zoeken of leden van het Legioen van Christus zich te buiten zijn gegaan aan kinderkruipen. Het is al een tijdje hommeles rond dit legioen van XXL-jurken, waarvoor Christus zich waarschijnlijk aan het kruis zou omdraaien. Zo leegden wij op 21 april 2005 al eens ons gemoed over de stichter en leider van het legioen, monseigneur Marcial Maciel. Die stond al sinds 1998 op de tocht toen negen Mexicaanse ex-pupillen van de monseigneur over zijn hopsgedrag een klacht indienden bij een bureau dat dit soort frivole zaken in Rome behandelt. Dat bureau stond onder leiding van de door nazistische dissonanten omgeven kardinaal Joseph Ratzinger, de huidige paus Bennie. Die deed er op dat moment geen flikker aan, want hij wist als geen ander dat Marcialletje het gappie was pappa Johannes Paulus II. En hij vond hem zelf ook wel aardig.
Er volgden in de jaren daarna nog twee klachten, maar Joseph bewaarde ze tot er weer brandstof moest komen voor het spelletje met de witte en zwarte rook. Rond die tijd kondigde hij voorzichtig aan dat er toch een onderzoekje moest komen naar de vleselijke activiteiten van Maciel. Eenmaal zelf pappa verzocht hij Maciel in 2006 aan zijn stutten te trekken, omdat er berichten begonnen door te sijpelen dat ie ook nog voor de productie van een dochter had gezorgd. Het kon niet op. Goddank baande de ouwe monseigneur zich in 2008 een weg naar de hemelpoort. Dat maakte het voor Bennie wat makkelijker om het licht op groen te zetten.
Want over dooien niets dan goeds, nietwaar? Amen.

  • Datum: .