Skip to main content

Terra Vulgaris (006)

31 maart 2017

dinsdag 27 januari-2009
Nee, kijk. Het was zo. Bij Terra Vitalis hadden ze wat ruimte vrij. En toen is die verhuurd aan Mark Burbach. Die had daar zijn eigen kantoortje. Aldus een hier niet nader te noemen bron.
Waarom onze Mark dan wel beschikte over een bij Terra Vitalis geregistreerd telefoonnummer bleef nog even in de lucht hangen. Net als het antwoord op de vraag wat het bedrijfje van Mark daar precies uitspookte. Maakte de Pleuris Bak Met Geld misschien gebruik van het fenomenale tracking programma van de vriend van Jesse en Moppie? Of diens expertise in de geldwereld? Een weerslag van een door de smurfbrigade getapt telefoongesprekje dd. 15/12/2007:

"Moppie Rasnabe belt naar Mark Burbach op het nummer 0630020026 [Terra Vitalis, red.KM] ... Moppie vraagt hoe het met het businessplan van Mark is. Goed zegt Mark. Moppie zegt dat Justitie denkt dat Mark 40 miljoen heeft."

Waar? Niet waar? Weten we niet, maar Mark zegt niet zoiets van "laat maar lullen". En denk nou niet dat ie niks van tellen weet. Een kwootje uit een proces verbaal van 28 juni 2001:

" ... Bij mij in de woning staat een geldtelmachine. Die is van mij en ik heb deze ongeveer een jaar. Deze heb ik ooit aangeschaft omdat ik een cafe had en daarmee het geld wilde tellen van de gokkasten. Dit was echter een apparaat dat geen muntgeld kon tellen maar alleen bankbiljetten. Moppie heeft volgens mij nooit gebruik gemaakt van die machine. Volgens mij is dit ding nooit door een ander dan mij gebruikt."

Effe voor de goede orde. Mark schaft een telmachine aan om het muntgeld uit de gokkasten te tellen. Fuck. Telt dat ding alleen maar bankbiljetten. Da's lullig.
Overigens beschikte Burbach over een kantoortje bij Terra Vitalis in de periode waarin Hans Noomen de regie voerde over de Pleuris Bak Met Geld. En over de strapatsen van Hans hebben wij al het nodige in de etalage gezet (1). Maar misschien valt dat ooit nog eens onder de wet op de privacy. Stay tuned.

(1) Zoek even op de naam Noomen en het wordt u groen voor de ogen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris