Skip to main content

Octopussy (250)

18 januari 2017

zaterdag 5 augustus-2006
Effe gezellig. Het is nou toch weekend. Weet u nog van dat huisje dat Katja Schuurman had in Vinkenveen? Ja, bingo. Waar een pelotonnetje bromsnorren die gevoelige verzameling wapens vond. Was ergens in januari 2003 (1). Nou, wist Katja daar natuurlijk echt niks van. Ze had haar kotje verhuurd via Smart Vastgoed BV. Een makelaarskantoortje op het Obi-plein in Amsterdam-Oost. Wist zij veel, dat daar achter de gordijnen ene Greg Remmers opereerde en dat die een bekende meneer uit het milieu was. Nou, laten we maar aannemen van niet, maar waarom ze juist die makelaar koos is een open vraag gebleven.
Hoe dit ook zij, die zaak kwam aan het rollen toen ene Fred Ros, de huurder van Katja’s kotje, de motor van zijn auto door liet pruttelen bij het tanken. Schijnt niet te mogen. Van het een kwam het ander en de bromsnorren gingen eens een kijkje nemen in zijn woning. Met het bekende resultaat.
Smart Vastgoed BV zal overigens niet veel moeite hebben gehad om een huurder te vinden voor het pand in Vinkenveen, want volgens luitjes die het weten kunnen hoorde Fred bij de club van Greg. Eitje dus.
De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen, dat wij die zaak verder niet in het snotje hebben gehouden. Dus of Fredje voor die exclusieve verzameling door de kadi is beloond met een verblijf achter het gaas weten we niet. Maar als onze bronnen gelijk hebben, moet hij toch al een tijdje buiten de hekken bivakkeren. Ons werd namelijk ingefluisterd, dat één van de twee heren, die afgelopen week in een klein kamertje zijn gemanouvreerd in verband met de moord op Thomas van der Bijl onze wapenfreak Fred Ros zou zijn. Kleine wereld. Stay tuned.

1. Voor de liefhebbers: zie de afleveringen 32, 33 en 39 van deze serie op de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017