Skip to main content

Gewone mensen (001)

27 mei 2015

Warren Buffett is steenrijk. De op twee na rijkste van de wereld. Is ie geworden met pakken poen over de wereld schuiven en bedrijven leeghalen. Gelukkig is ie heel gewoon gebleven. Vraagt gisteren een collega van ons aan hem wat ie vond van het Griekse gedoe. Zegt ie dat Griekenland “net een hond is die op het Europese karpet pist”. En dat onze oosterbuurtjes volgens hem niet wel tussen hun kwabben waren door dat onbetamelijke gedrag nog te honoreren ook. Hoe gewoon kan je zijn. 
Warren wordt bij zijn graaiwerkzaamheden terzijde gestaan door ene Charlie Munger. Geen man om “Je suis Charlie” voor op je buik te hangen. In 2012 baarde hij namelijk nogal opzien toen hem gevraagd werd wat hij dacht van de goudaankopen die de FED toen pleegde. Het antwoord van Charlie. Komt ie:

 ... Goud is heel mooi om op je kleren te naaien voor een Joodse familie in 1939 in Wenen. Maar beschaafde mensen kopen geen goud. Ze investeren in produktieve zaken”.

Over gewoon gesproken. Buffett hoort uiteraard bij de 1 procent klootzakken die in totaal meer bezitten dan de rest van de wereldbevolking bij elkaar. Reclameboodschap van de NPO: “Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen”. Sure. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 mei 2015
Gewone mensen