Skip to main content

Octopussy (471)

dinsdag 13 november-2012
Wanneer en waar zeggen we nog even niet. Maar een paar dagen geleden vond onze deftige laaienlichter Rob van de Rhee het nodig om eens flink uit te pakken over zijn indrukwekkende ondernemerschap. Hij refereerde met name aan de fusieplannen die hij in 2003 ontwikkelde voor de door hem overgenomen drukkerij CSI. Daarbij zou hij ondermeer een pre-deal hebben gesloten met Annemarie van Gaal. Een onderneemster die in het laatste decennium van de vorige eeuw onder licht Siberische omstandigheden met succes een stel bladen op de Moskouse markt wist te wurmen en in 2000 terugkeerde from the cold. Desgevraagd deelde Annemarie ons mee, dat ze Robbedoes in de beginjaren van deze eeuw wel een paar keer was tegengekomen in haar kennissenkring. Maar daarna na nooit meer. Kwootje:
“Het was mij ook wel vrij snel duidelijk dat we hier te maken hadden met een man die je ver van je af moest houden. Ik heb zelfs nog mensen voor hem gewaarschuwd als ik hoorde dat ze met hem in gesprek waren. Ik heb zeker nooit iets zakelijks met hem gedaan. Foute gast”.
We bedoelen maar. Een gast met wie Robbie in dit verband wel iets zakelijks leek te hebben was de door hem gememoreerde René Diks. Een voormalige Apeldoornse snackbarhouder, die in die periode in de voetsporen van Sjors het baasje was van communicatieburo De Rebellenclub. Bij zakelijke onenigheden zag (ziet?) René er niet tegenop om zijn communicatie wat kracht bij te zetten door het introduceren van een innemende Turkse gap: Özden Tekcandan aka Pappa Mike. gelieerd aan "Mike's Gym", de sportoutfit waar Badr Hari zijn kunstjesarsenaal op peil houdt.
Of vriend Robbie na het mislukte CSI-avontuur verder nog innige contacten is blijven onderhouden met René en zijn Pappa is ons niet bekend. Op zich misschien niks mis mee als je voorzichtig bent, maar om je er nou triomfantelijk op te beroemen is weer heel wat anders. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen