Skip to main content

Fuck (018)

08 januari 2017

donderdag 24 april-2014
Wat wordt ons wel eens verweten? Dat we zonder bewijs artikelen het net op flikkeren. Nou, dan zijn we blijkbaar in goed gezelschap. Het dagvod The New York Times scoopte namelijk begin deze week, dat er Russische soldaten rondrommelden in Oost-Oekraine. Met als bewijs een stel foto's. Alle bevriende echoputten elders in de wereld, inclusief bij ons achter de duinen, serveerden zoals gebruikelijk het nieuws triomfantelijk bij ons door de bus en de glazen tiet. Die Russen hadden gewoon schijt aan de Geneefse deal om de slagpin uit het conflict te halen.
In de editie van gisteren ergens diep verscholen op pagina zoveel meldden de heren die het artikel in elkaar hadden gehangen, dat er twijfels waren. Kwootje. Komt ie:

"A collection of photographs that Ukraine says shows the presence of Russian forces in the eastern part of the country, and which the United States cited as evidence of Russian involvement, has come under scrutiny".

Met andere woorden: er wordt nu pas serieus uitgevlooid of hun info cq de foto's wel kosher waren. Topjournalisten van een zogenaamd gerenommeerd dagvod! Pleuren gewoon wat ze via Gladiolenkwekers in Washington uit Kiev op hun bord krijgen rücksichtlos tussen de kantlijnen en gaan daarna eens effe kijken of het wel waar is. Dat ze daarmee bijvoorbeeld ook de kritiekloos in de ganzenpas lopende werknemers van de Hilversumse echoput behoorlijk voor lul zetten, is blijkbaar niet zo interessant. Ganzenpas? Ja. Heeft u bijvoorbeeld ooit van die flink betaalde jongens en meisjes vernomen, dat twee maanden voordat de democratisch gekozen Oekraiense president zijn kont tegen de EU-krib gooide een Oekraiense Schutzstaffel in Polen al bezig was met Maidan-oefeningen? Op uitnodiging van de Poolse minister van Buitenlandse Zaken? (1). Of dat de coup, pardon revolutie, vanuit de EU en de USSA gestiekt werd? (2). Nee dus. Vrije mainstream? Een rectificatie van de flauwekul uit New York? Our ass. Pittig koud al hè? Die oorlog. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 17 dd. 18 april 2014.
(2) Zie bijvoorbeeld Klischenko's mailwisseling met de Litouwse hotemetoot Jonavicius in het artikeltje “Handdoek” dd. 30 maart 2014

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 januari 2017