Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (015)

27 februari 2017

dinsdag 25 januari-2005
Nou, zie je wel dat Stephan Frischknecht nog niet van ons af is! Hij kan wel net doen of zijn Nase bloedt en onze mails niet beantwoorden. Maar zo zijn we niet verheiratet. Daarom het volgende.

Een van Stephan’s speeltjes is het Zwingli Zentrum in Wildhaus, iets ten zuiden van Sankt Gallen. Dat centrum is eigendom van een stichting waarvan onze Zwitserse bef het baasje is. Het bestaat uit het alleraardigste Natuurvriendenhotel Wildhaus en nog een aantal aparte huizen met flink wat grond. Maar het gaat daar al een paar jaar niet goed mee. Het Zentrum heeft een schuldvan zo’n 4 miljoen Zwitserse francs en kreeg augustus vorig jaar uitstel van betaling. Nou kan dat net als hier niet tot Sankt Juttemis duren. Eind deze maand wil de curator daarom de stop eruit trekken. Tenzij er betaald wordt.

Om de zaak toch nog te redden trok stichtingsopperhoofd Frischknecht de grens over. Op zoek naar een investeerder die gek genoeg was om het zinkende schip van de ondergang te redden. Zwitserse bronnen brachten naar buiten dat Stephan die investeerder gevonden zou hebben in ... Nederland. Die zou zelfs bereid zijn ook nog poen te steken in een paar andere toeristische trekpleisters in Wildhaus en bovendien een schuld van ettelijke tonnen te delgen bij een andere natuurdroom van Frischknecht in Val Schon.

Een en ander zou eind december al zijn beslag hebben moeten krijgen, maar we zijn nu bijna vier weken verder en nog steeds mooi noppes. Terwijl de tijd dringt. Maar gek hè, dit hele gedreutel verbaast ons niks sinds we weten dat Stephan al jaren pro bono acteert ten behoeve van een grootscharrelaar als Friedrich Adolf Specht. In het verleden zakenpartner van ondermeer narco-president Noriega en avontuurlijk ondernemer Willem Endstra. Wij wensen de luitjes in Wildhaus en omgeving dus nog veel sterkte. Een ding is zeker, mocht het Zentrum gered worden door Stephan en “Bob” dan zal er zeker een nieuwe wasserette verrijzen. En wij? Wij blijven de zaak volgen. Jodelahiehie. Verzeihung. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer