Skip to main content

Fuck (093)

07 mei 2016

Kleiner Mann, was nun? Zo moet de Oekraïense premier Yats zich vandaag voelen. Zo ben je premier en zo ben je lulletje lampenpit. Hoewel, we kunnen ons niet voorstellen dat Yats erg lang lulletje blijft. Per slot was hij het kind van dat kolerewijf van Nuland en die zal in de nabije toekomst wel voor een warm plekje zorgen. En anders veep Biden wel. Die heeft Yats telefonisch al gefeliciteerd met zijn successen in de afgelopen twee jaar. Zoals de doorgedouwde hervormingen aka bezuinigingen, de ondertekening van het aso-verdrag met het Vierde Rijk (!!!) en de moves richting onafhankelijkheid op energiegebied. Met dat laatste bedoelt Joe, dat Yats zo keurig de belangen van nazi-sponsor Kolomoisky en Joe's zoon Hunter heeft gediend.
Overigens gaat Yats niet weg zonder nog even met gestrekt been een hijs uit te delen aan Willy Wonka aka Piotr Poroshenko aka Piotr Waltman aka Piotr Panama. Volgens hem werd ie ten onrechte naar de kant gehaald door de coach en de technische staf, omdat zij geen waardering konden opbrengen voor zijn peren naar voren.
Over peren gesproken. Daar zitten Willy en zijn aanhangers nu midden in. Want wie moeten ze nu het veld insturen? Willy laat ene Vladimir Groisman momenteel warm lopen. Probleempje: Vladimir spreekt geen Engels en dat is verrekte lastig bij de gesprekken met de internationale sponsors over meer poen voor de komende jaren. Mocht Groisman om die reden aan de kant blijven dan overweegt Willy de wel Engels poekelende Juri Luzenko in te laten vallen. Die was al geselecteerd om Natalie Jaresko als minister van Financiën op te volgen. Maar nood breekt wet. Voor het geval ook die laatste optie door de Oekraïense landdag bij het oud vuil wordt gemieterd blijft voor de president mogelijk niks anders over dan nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Of een tweede revolution of dignity (waar haal je zoiets vandaan) op het Maidan te organiseren. Je zal je toch geasocieerd hebben met zo'n land. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016