Skip to main content

Fuck (074)

11 november 2015

Het zal je toch gebeuren. Een juf uit de USSA zorgt hier achter het wuivende helmgras voor de Boterbloemrevolutie. Omdat we Oxi hebben gezegd tegen Europa. Ze laat op het Haagse Maidan (Plein) door snipers uit het gladiolenveld zowel een stel protestanten als een peloton smurfen het laatste zebrapad overtrekken terwijl het licht op rood staat en vervolgens een marionettenregime installeren onder leiding van de directeur van de Marsfabriek. Alleen Friesland ligt dwars. Rusland schiet de Friezen te hulp en na veel dodelijke vieren en vijven komen de partijen in Minsk overeen, dat er niet meer geschoten mag worden en dat Friesland een status aparte moet krijgen binnen het Koninkrijk. Voor dat laatste is een grondwetswijziging nodig en bij de stemming daarover moet een tweederde meerderheid voor zijn.
So far, so kut. Komt de dag van die stemming. Wordt mevrouw Van Miltenburg vriendelijk verzocht om even buiten te gaan spelen. Niet omdat ze een verdachte voornaam heeft (Anouchka), maar omdat die Amerikaanse juf de vergadering zal leiden. Over zout vreten gesproken. Toch gebeurde dat afgelopen woensdag in Kiev. Fucktoria Nuland liet weer eens even zien wie daar de baas is. Die tweederde meerderheid werd niet gehaald, maar de wrakke wetswijziging werd toch ter goedkeuring naar het Constitutionele Hof gestuurd. Drie keer raaien wat er gaat gebeuren. Juist. Dat was niet moeilijk.
Donderdag gaven de Oekraïense strijdkrachten hem opnieuw van jetje en schoten een ziekenhuis van de separatisten aan flarden. Er zijn dagelijks protesten aan “onze” kant van het front. De huren en de prijzen voor bijvoorbeeld electriciteit, gas en water zijn bijna 90 procent hoger dan vorig jaar. Werkeloosheid alom. De corruptie is mogelijk nog erger dan voor de coup. Met steun van rechtse geloofsgenoten in het moederland begint de Hongaarse minderheid in het westen van het land zich steeds meer te roeren. Enzovoort etcetera. En toch blijven “we” doorgaan met militair armpje drukken. Omdat Putin met zijn poten van de Krim had moeten afblijven en de separatisten geen kontje had moeten geven. Simpel vraagje: Was het voor iedereen niet beter geweest als we die Yanukovich hadden laten zitten? Was die hele heisa niet gebeurd. Zaten we niet met de gevolgen van de wederzijdse boycot. En waren in ieder geval 298 mensen gewoon verder gegaan met hun leven. Fuck you Nuland. Fuck you. Stay tuned. 


Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 november 2015