Skip to main content

Fuck (056)

03 juni 2015

Die Natalie Jaresko is effe brutaal. In december 2013 was Vlad Poetin zo vriendelijk om een plukkie van Oekraïne's eerste eurobonds ter waarde van 3 miljard dollar aan te schaffen. Met nog 12 miljard in de wachtkamer. Om de democratisch gekozen regering Yanukovich een kontje te geven. Door het koekjesinitiatief van Fucktoria Nuland en de door democratisch Brussel bejubelde nazi-coup liep het allemaal even anders. Er kwam een smerige burgeroorlog op gang en Oekraïne verloor De Krim aan Rusland. Een niet voorziene westerse blunder en inmiddels een fait accompli, hoewel er in het Vierde Rijk en de USSA genoeg oehoe's zijn die daar anders over denken. 
Inmiddels zijn ze in Oekraïne ijverig op weg om totaal naar de kloten te gaan. Vooral financieel. Oleg met de pet heeft geen vlees meer op de botten, maar chocogarch Poro en zijn fascistische kliek proberen ze toch nog een keer af te kluiven. En als Oleg protesteert wordt ie onder de wapenen geroepen om in het zuidoosten als kanonnenbot te fungeren. In de strijd met die verrekte Poetinaanhangers. 
Terug naar Natalie. Dat kleine Amerikaanse graaiertje, dat al jaren in Oekraïne rondstruinde namens de CIA-frontorganisatie USAID en december vorig jaar door Poro tot minister van Financiën werd benoemd (1). Dat ding zegt gisteren heel verbaasd dat ze nog niks uit Moskou heeft gehoord. Blijkbaar had ze gehoopt dat Vlad mee wilde lullen over de herstructurering van die 3 miljard (2).
Word je door Kiev voor god en zure uitjes uitgemaakt en tegelijkertijd word je even verzocht om mee te denken over een schuldsanering. Nou had Vlad al laten weten dat ie Kiev wat ruimte gunde bij de terugbetaling. En laten we eerlijk zijn, dat is al heel wat. Vooral als je weet wat in Oekraïne herstructurering inhoudt. Hetzelfde als elders aan deze kant van de demarcatielijn. Je trekt de fundering uit de verzorgingsstaat, je privatiseert alles wat er te privatiseren valt en als de jongens van de 1 procent en hun gevolg de boel hebben leeggehaald laat je Draki, Lagarde, Dijsselbloem en hoe de klootkevers nog meer mogen heten leningen verstrekken die nooit meer terugbetaald kunnen worden. Leuk, kunnen we later bij Jeroen Pauw terecht om uit te leggen wat slavernij is.
Soms loopt die gelegaliseerde roofpartij uit de hand. En dreigen banken en andere oerwoudreuzen om te vallen. Dan moeten we bijspringen. Net zolang tot we met zijn allen de weg vragen naar de voedselbank. De economie komt krakend tot stilstand en in paniek besluit Draki de banksters (!!!!) te voorzien van een nieuwe stoot poen. Om de economie weer op gang te brengen. Maar wat doen die banksters? Die zeggen dank u. En gaan ze vervolgens over tot de irrigatie van de samenleving? 
Is Matthijs van Nieuwkerk een zenuwenlijer? Dus wat gebeurt er in Oekraïne? Daar pompen de ECB, de Wereldbank en het IMF poen in. By truckloads. Op naar de kluizen van de Oekraïnse banksters. Een van de vier hulpeuro's komt terecht in de kluizen van de grootste bank daar: de Privatbank. Wie is de eigenaar van dat spaarvarken? Igor Kolomoisky. En wat doet Igor met die poen? Hij stiekt er in ieder geval het nazistische Azov-bataljon mee. Igor's Pretoriaanse Garde. Een ander deel gebruikt ie om zijn invloed in het Oekraïnse bedrijfsleven uit te breiden. En de winst verdwijnt naar zijn rekeningen in Genève. Een kwootje van een Zwitserse bankier over Oleg. Komt ie:

Not even the Swiss have thought of war financing like this. Funding civil war, then taking international loans for compensation, then banking the profit margin in Geneva”.

En dan zit zo'n meisje van Jaresko te kutten over de herstructurering van Vlad's 3 miljard. Och gossie. Stay tuned.

(1) Zie voor Jaresko aflevering 44 van deze serie dd. 3 december 2014.
(2) De rest van de toegezegde poen hield Vlad in zijn zak. Zal je het zelf wezen. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 juni 2015