Skip to main content

Fuck (054)

02 juni 2015

Gisteren begonnen. In Macedonië. De aanleg van de omgedoopte South Stream pijplijn, die dankzij het ingrijpen van Brussel voorbijgaat aan de neus van Bulgarije en nu gepland staat voor een zuidelijker route via Turkije. Gaan ze er in Skopje kennelijk van uit dat de Grieken ook instappen. Geen woeste gok. Als de Grieken al bereid zijn om het hek open te zetten voor een hele stamp middenoostelijke vluchtelingen zal het opengooien van de grens voor een pijplijntje van de Balkan Stream helemaal geen probleem zijn. Vooral omdat dan de kassa rinkelt zonder dat je pijn in je knar krijgt van luitjes als Dijsselbloem, Schaüble en zij van Lagarde. Wat voor Griekenland geldt uiteraard ook voor Macedonië, Servië, Hongarije en Oostenrijk. En alert als ze zijn hebben Reichsführer Juncker en zijn trawanten in Brussel en Washington al de nodige subversieve activiteiten ontplooid om ook deze gasroute naar de kloten te helpen. 
In Macedonië liep al een paar jaar een geheime operatie waarbij volgens zeggen 20.000 belangrijk genoeg geachte politici, journalisten en andere lawaaipapegaaien werden afgeluisterd door Macedonische geheimsmurfen. Geassisteerd door collega's van over de grote plas. Toen de netjes gekozen president Gruevski schijt bleek te hebben aan het consigne om Poetin sanctionair te treiteren, kwamen de wolven uit het bos. De door Sjors Soros gesponsorde oppositieleider Zaev werd erop uit gestuurd om eens lekker te gaan klaverjassen met de geheime tapes. Hij dreigde met publicaties. Als opmaat voor een naar believen oranje of donkerbruine revolutie. Gruevski weigerde te buigen voor de chantage van Zaev en nam diens paspoort in. Daarnaast liet hij onderandere de voormalige grote smurf van de geheimedienst achter het streepjesbehang plakken en daarmee was een couppoging à la Maidan voorlopig in de kiem gesmoord.
Wat er met het Servische deel van de Balkan Stream gaat gebeuren is nog onzeker. Weliswaar staat de huidige Servische regering op redelijk goeie voet met Poetin. Maar als je een oorlogsmisdadiger als Tony Blair, die blote bene mede-verantwoordelijk was voor het drama in Kosovo en het bombarderen van burgerdoelen in Belgrado, tot adviseur benoemt loop je een goeie kans in “Alles mag op vrijdag” terecht te komen. Maar misschien heeft die rare move een taktische reden. Morgen even bellen.
Ondertussen heeft de Hongaarse premier Orban zich in onderhandelingen gestort met de Turkse premier Erdogan over de financiering van de poestapijp. Ook hij heeft al de nodige problemen met de gebundelde democratische krachten in het westen achter de rug, maar heeft blijkbaar meer trek in de vette worst uit Moskou dan het schrale karbonaatje uit Brussel (1). En tenslotte Wenen. Daar ligt al een getekende overeenkomst met de Russische gasboeren in de kluis. Die is op verzoek van het Reichssicherheitshauptamt in Brussel tijdelijk op sterk water gezet, edoch kan te allen tijde geactiveerd worden als de Oostenrijkse regering poen nodig heeft om de boel gezond te houden. Kortom, het Oekraïnse conflict waaiert uit over heel Europa. En mocht Gazprom straks echt kwaad willen dan ziet Henk Kamp zich straks genoodzaakt om in Groningen de kraan open te houden en Terschelling plat te fracken. Nou Fucktoria, bedankt. Stay tuned.

(1) Zie Meet you at Heroes Square dd. 4 december 2014. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 juni 2015