Skip to main content

Fuck (047)

22 mei 2015

Welkom in operetteland. Oekraïne. We zijn in het recente verleden al een paar keer gestruikeld over de volstrekt mallotige ontwikkelingen in Kiev. Op bestuurlijk gebied. Op uiterst cruciale posten worden namelijk door de langzaam smeltende Chocoporo buitenlandse marionetten benoemd, die over het algemeen gauw gauw van een Oekraïense nationaliteitsverfje worden voorzien (1). Soms spreken ze niet eens Oekraïens. Maar wat dondert dat. Als ze maar geschikt zijn voor hun taak: de opbouw van een nieuwe vazalstaat van het Vierde Rijk. Daarbij is het onder andere noodzakelijk om de welige corruptie in het land terug te dringen en de kapitalen die de verdreven president Yanukovich en zijn garchen elders zouden hebben gestald terug te halen. Hebben de Kievjes een apart bureau voor uit het riool gewurmd. Maar wie de boel moet gaan leiden is nog niet helder. Er zijn twee kandidaten voor die post. Allereerst Bohdan Vivitsky. Een voormalige federale jurk bij het Amerikaanse OM met Oekraïense genen in zijn lijf. Een prima kandidaat binnen de huidige gekte, maar Bohdannetje wil graag de garantie dat hij onafhankelijk kan opereren en die garantie heeft ie nog niet gekregen. 
Bohdan's concurrent voor dit leuke postje is de in Terneuzen en omstreken zo geliefde Mikkel Saakashvili. De voormalige Georgische president die schielijk de poten nam naar de USSA toen in zijn vaderland aanstalten werden gemaakt om hem gerechtelijk aan het gebit te sjorren. In verband met de moord op zijn ouwe gap Zurab Zhvania, machtsmisbruik en ... corruptie. Een uitstekende kandidaat dus, die bovendien dankzij zijn vroegere activiteiten als student en soldaat in Kiev en omgeving een aardig mondje Oekraïens poekelt. 
De fascistische jongens in het parlement vinden deze buitenlandse invasie op bestuurlijk terrein maar niks en ze worden daarin gesteund door ex-premier Vlechtje Tymoshenko. Logisch, want stel je voor dat een van bovenstaande heren straks zijn tengels uitstrekt naar haar illegale bezittingen in Londen. Dat nooit. Leuke operette hè? Echt een land om in je armen te sluiten en af te lebberen. Stay tuned.

(1) Zie bijvoorbeeld aflevering 45 van deze Fuck-serie dd. 7 januari 2015. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2015