Skip to main content

Fuck (122)

04 april 2017

Twee berichten die naadloos in elkaar schuiven. Eentje van vanochtend. Het IMF gaat na onrijp beraad overstag en maakt 1 miljard euro over naar Kiev. Net als de Griekse regering moet de junta van Pietje Poro hervormingen doorvoeren cq. alles in de uitverkoop gooien. En volgens het cluppie van Christine Lagarde, die voordat ze Dominique Strauss Kahn aka Geilmans opvolgde bij de affaire rond Bernard Tapie (1) al had bewezen dat ze een gat in haar hand had, voldeden Pietje en zijn aanhang netjes aan de eisen. Als die 1 miljard eenmaal door de gleuf van het Oekraiense spaarvarken is gewrongen heeft de zo ijverig hervormende regering bijna de helft binnen van de in totaal 17 miljard die ooit is toegezegd. Overigens zouden wij nog even wachten met dat wringen.

Gisteren bereikte ons namelijk het bericht, dat de FBI en het Oekraiense nationale anti-corruptie vehikel een onderzoek zouden zijn begonnen naar Valeria Gontareva. Dat is de Oekraiense collega van Klaas Knot en Valeria zou niet helemaal kosher functioneren. Miljarden die door de USSA en de IMF zijn opgehoest om de zwaar uit het lood hangende banken overeind te houden zouden op onduidelijke offshore rekeningen terecht zijn gekomen. Valeria zou de bui al in het snotje hebben gekregen en naarstig op zoek zijn naar een opvolger. God, nou maar hopen dat alles goed komt in de Eerste Kamer. Kunnen we ons eindelijk asociƫren (nee, geen spelfout) met dat leuke land en kan onze Mark een vrolijk deuntje uit zijn pianola rammelen. Stay tuned.

(1) Hebben we in het voorbijgaan wel eens aan gerefereerd. Maar mochten die stroomstootjes uw alarmbel niet hebben bereikt dan is even goegelen misschien een oplossing.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017