Skip to main content

A tale of two warrants (002)

09 maart 2017

woensdag 28 mei-2008
We gaan opnieuw bij Hazeldonk de grens over. Voor de merkwaardige geschiedenis rond het Belgische verzoek tot aanhouding (pagina 1, en 2) van Anddy Chen. De Chinese zakenman wiens naam
als een loempiaatje opdook in de Holleederstamppot en de Herriehachee. Chen zou volgens stukjes huisvlijt uit de mainstreampers ooit op verdenking van gerotzooi met geschriften en handel in wapens, mensen en mindbenders op het vliegveld van Frankfurt zijn opgepakt. En in verband daarmee zijn overgedragen aan onze zuiderburen. Volgens Chen zelluf is dat onzin tot de vijfde macht. Wel zou hij eens na aankomst in Frankfurt door een paar petten uiterst voorkomend zijn verzocht om plaats te nemen in een apart Zimmerchen, compleet met een Tasse Kaffee. Omdat ze even iets moesten nachziehen. Anddy had zijn koppie nog niet leeg of de petten keerden terug, zeiden freundlich dat het om een vergissing ging en auf Wiedersehen. Niks uitlevering aan onze zuiderburen.
Was er ook geen Belgische warrant? Ja, die was er wel. Na wat snuffelseances door het gerechtelijke speurneuzenduo De Bous en Theunis uitgevaardigd door de alleenzetelende kadi L. Lambrechts op 23/12/2005. Ging over vermeende gevalletjes valsheid in geschrifte en mensenhandel, waarvoor de Chinese zakenman zelfs al eens in voorarrest zou hebben gezeten (zie hier).
Om niet opnieuw verstrikt te raken in het hoor- en wederhoornet legden wij het bewuste epistel voor aan vriend Anddy. Die begreep er geen ene muur van en verwees naar zijn fris en fruitig heen en weer reizen tussen Azie en Europa zonder een strobreed in de weg te zijn gelegd. En dat al zo'n pakembeet 10 jaar. Volgens hem kwam het waardeloze epistel uit de koker van Paul Herrie. Het waarom was hem net zo duidelijk als het partijprogramma van Paul's voormalige rechtdoorzee-collega.
Dat verhaal over dat ongestoord heen- en weer reizen is waar. Dus vraag je je af hoe dat nou zit met dat verzoek tot aanhouding van Anddy Chen. Is er ook hier inderdaad sprake van een roerend staaltje huisvlijt? Zijn er hogere machten aan het werk? Is meneer Lambrechts bij zijn giegel genomen cq. onder druk gezet? Kortom: wat is dit voor waterzooi? Anyone? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2017
A tale of two warrants