Skip to main content

Fred en de deals (043)

14 oktober 2020

Het hoger beroep tegen Willem Holleeder is weer begonnen en gelijk komt zijn zus Astrid, beker bekend als ‘Judas’, weer met een herhaling van zetten. Broer Willem is alwéér bezig om aanslagen tegen haar en zus Sonja voor te bereiden. Ja, wat wil je ook. Willem zit in de EBI (Extra Beveiligde Inrichting) in Vught. Hij heeft daar toch niets te doen en voldoende faciliteiten om een aanslag op zijn zussen voor te bereiden en uit te voeren. Helaas heeft ze hier geen bandjes van en het zal ook wel niet in een mapje van Peter met de vele petten staan. Maar hoe dan ook, het zaadje is weer gepland en zal de eerstkomende tijd veel water nodig hebben. Wat ik me wel afvraag en me al eerder afvroeg: Wat is de rol van Johan ‘de Hakkelaar’ Verhoek? Astrid wordt nog regelmatig bij hem gesignaleerd. Is hij niet in staat om haar te beschermen? Natuurlijk wel, maar dat is nergens voor nodig. Er is geen enkel gevaar, niet voor haar en niet voor haar volslanke dochter. Weet u nog, hoe verschrikkelijk Astrid het vond dat ook haar dochter in gevaar verkeerde en geen sociaal leven had? De waarheid is, ook hier anders. Op iedere Nederlandstalige zender of weekblad zitten we momenteel tegen die vetkwabben van Miljuschka aan te kijken, dat mag echt iets minder en dan bedoel ik niet alleen de vetkwabben.

Maar, het gaat over Fred en de deals. En eindelijk wordt onze criminele crimefighter bij het proces betrokken. Niet alleen Fred Teeven maar ook Mink Kok is als getuige opgeroepen in de zaak van onze knuffelcrimineel Willem Holleeder. Dat belooft vuurwerk, want wat de meesten vergeten zijn is dat Fred Teeven samen met de oud-douane rechercheur Cees de Jongh de spilfiguren waren in het doorlevertraject tijdens de IRT-affaire. Cees de Jongh wist als contactpersoon tussen de IRT en de grensbewaking en gedekt door zijn directe chef Fred Teeven ongecontroleerd honderden containers met gemiddeld vijf á zes ton drugs binnen te halen. Veel van deze containers zijn bij Mink Kok terecht gekomen. Wat een toeval en welk een mogelijkheden voor een advocaat om hiervan gebruik te maken.

Of heeft Janssen andere plannen met de parttime buschauffeur? Mogelijkheden genoeg.

*   Na de moord op Willem Endstra heeft Fred Teeven de leiding over het onderzoek naar de afpersingen, de liquidaties en het witwasgebeuren met Willem Endstra als spil. Er waren nogal wat vragen over de manier waarop het onderzoek uitgevoerd werd.

*   Zoals hierboven al gesteld. Het binnentrekken van de drugscontainers in samenwerking met Cees de Jongh. En vooral niet vergeten, het daarop volgende witwastraject via Luxemburg in samenwerking met de broer van Cees, Henk de Jongh.

*   Het functioneren van het kolibrie-team, de eerste aanvaring met Johan ‘de Hakkelaar’ Verhoek, Cees Helman, Bertus Kwarten en de dood van de informant.

*   De leugens van Fred Teeven tijdens de IRT-affaire. De misleiding van Maarten van Traa en de betrokkenheid van Fred Teeven bij de dood van Roy Adkins.

*   Onze Fred had geen problemen met de dood van informant Martin Swennen? Het was toch Teeven die de verblijfplaats van Swennen voor wat zilverlingen verstrekte?

*   Welke deals heeft Teeven gesloten met Mink Kok. Hoe zat het ook al weer met de pre-deal met Mink Kok. Teeven kreeg hier het schamele bedrag van 500.000,- gulden voor. Heeft Janssen genoeg kennis en lef om dat tijdens de zitting ter sprake te brengen?

*   Waarom is het filmpje over de aanslag van Cor van Hout zolang onder de pet gehouden. Maar erger, waarom is Sonja Holleeder niet geconfronteerd met haar leugens over de schutter. Mocht haar betrokkenheid met die aanslag niet bekend worden omdat de onschuld van Willem dan duidelijk was?

Advocaat Janssen heeft wat huiswerk te doen. We zullen hem met alle plezier helpen om teflon Fred het vuur wat aan de schenen te leggen. Bovenstaande zaken, en meer, gaan we uitgebreid in beeld brengen. Hopelijk geven de advocaten nu wat meer gas bij de getuigenverhoren en zeker bij Astrid, de jankende advocate.
(Peter van Haperen)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 oktober 2020
Fred en de deals