Skip to main content

Tussen premies en piraten (057)

28 februari 2017

dinsdag 29 mei-2012
ASR? Lekkere pispaal hè, de laatste tijd? Een paar kopjes uit de mainstream van de laatste weken: “ASR steekt geld klanten in eigen zak”, “ASR wordt gezien als makkelijk doelwit”, “Intermediair had miljoenenschuld bij ASR”. Dus wie weet wordt het kopje boven deze reeks artikelen misschien binnenkort ook nog eens gepromoveerd naar hogere persregionen. Al was het alleen maar vanwege alle boevenstreken die de leiding van de met onze poen in de lucht gehouden Utrechtse verzekeraar zich in de loop der jaren heeft gepermitteerd om de in wezen gezonde onderneming PSL van Jos Lindhout naar de kloten te helpen.
Neem bijvoorbeeld de move die ASR maakte toen lijfeigene Hestia met PSL als koekoeksei onder zijn vleugels zwaar water maakte en Lindhout bereid was zijn bedrijf weer terug te kopen. Het personeel zag dat wel zitten, maar ASR koos voor het bureau van Philip van den Hurk. Dezelfde Philip die in 1992 door PSL werd geloosd omdat zijn vingers iets te lang waren. Philip zette toen een eigen tent op, maar dat liep allemaal niet als Usain Bolt en in 2002 was Philip bijna verzopen, ware het niet dat zijn zwager hem een euro-injectie in zijn reet prikte. Daarna arriveerde de ASR-ambulance en Flip werd aan de financiële monitor gelegd. Kost een paar centen, dus toen Hestia op vier lekke banden de finish nog probeerde te halen zag de directie van ASR een schone kans om nog wat merg uit Philip’s schamele knoken te zuigen. Ondanks de vele oekaze’s van het PSL-personeel, waarvan hier een voorbeeld. Flip en zijn ASR-meesters zaten al op koers en probeerden avant la lettre en zonder medeweten van de Hestia-leiding zelfs alvast wat te doen aan Hestia’s penibele financiële positie door de crediteuren te vragen of het een paar onsjes minder mocht zijn. Maar die weigerden te bakken.
Met zoveel hakken in de grond duurde het dan ook niet lang voordat ook het bedrijfje van Philip van den Hurk de vlag streek. Dat wil zeggen, ASR wist 10 vennoten zo gek te krijgen om het zinkende schip over te nemen met privé-tonnetjes. Maar het schip was zelfs door de hele vloot van Smit International niet te redden, dus die 10 geldschieters maken nu ook deel uit van de ASR-schroothoop. Keurig bedrijf dat ASR. Toch eens vragen of ze Kleintje Muurkrant niet willen sponsorren als Feijenoord volgend jaar een warme hand krijgt van meneer Baeten. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten