Skip to main content

Andere pretzel (007)

04 april 2017

donderdag 17 augustus-2006
We zouden hem bijna uit het oog verliezen, die Luis Posada Carilles. Maar nu iedereen het toch zo druk heeft met het uitvlooien van zotte bomcomplotten en de terreur van Klaas Jan Huntelaar in allerlei strafschopgebieden, mogen we dit smerige exemplaar niet vergeten.
Per saldo heeft ie een breed scala aan terroristische aanslagen op zijn geweten, waaronder het opblazen van een Cubaans passagiersvliegtuig in 1976 met een saldo van 73 dodelijke slachtoffers. En niet met een zuigfles, een warme kruik of een tube glijpasta, maar met een haast ordinaire bom.
In november 2003 ging hij in Panama voor 10 jaar achter het gaas omdat ie met een paar ouwe makkers op het punt stond om Fidel Castro een verblijf in een verzorgingstehuis te besparen. Tien jaar duurt in Panama soms vier maanden en Lopes Carilles had die mazzel. Hij dook als een ervaren alligator een tijdje onder en kwam na een jaar weer illegaal bovendrijven in de Estados Unidos, waarvan de juntaleider in zijn witte hacienda nou net de felste bestrijder van het internationale terrorisme was. Pech? Helemaal niet. Want terroristen als bijvoorbeeld de Hashbollah en de Hadiemassa zijn gewoon gajes van de richel, maar luitjes als Luis cs. zijn vrijheidsstrijders, Geuzen. Goed, hun methodes zijn ook niet zo lekker, maar het gaat om een nobel doel. Het herstel van de democratie op Cuba en de terugkeer van de casino’s. En dan is alles geoorloofd.
Luis hoefde dus niet naar Den Haag, Havanna of Caracas. Maar ja, hij was wel illegaal de Verenigde Staten binnengekomen, dus eigenlijk moest ie er weer uit. Probleempje, want tijdens de zitting van maandag jl. bleek dat er zes landen waren benaderd om de ouwe baas op te nemen in het bevolkingsregister: Canada, Mexico, Honduras, Costa Rica, Guatemala en El Salvador. Maar helaas, allemaal nada. Cuba en Venezuela wilden hem wèl hebben, maar die kwamen niet in aanmerking.
En zo zitten ze in El Paso behoorlijk in hun maag met die Cubaanse terroristische vrijheidsstrijder. Er is één lichtpuntje. Luis schijnt het aan zijn hart te hebben. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
Andere pretzel