Skip to main content

Spaanse steekjes (011)

02 maart 2017

woensdag 28 augustus-2013
Nee. Gaat niet door. Het opperhoofd van de AIVD mag van oom Ronald niet in de Tweede Kamer verschijnen voor een vragenvuurtje. En als het nou ergens om ging. Om de een-tweetjes met de NSA bijvoorbeeld. Of de vraag of heel Nederland inclusief Boxtel via de Amerikaanse ambassade wordt afgelegd. Echt niet. Het ging gewoon over de bezuinigingen die oom Ronald wil doordouwen binnen de slappe hoedenorganisatie. Kunnen ze dan nog wel lekker doorsnuffelen? Of moeten ze dan bijvoorbeeld Kleintje Muurkrant links laten liggen? Jezus!
Nee, dan snijdt het gevecht in de Spaanse volksvertegenwoordiging heel wat meer hout. De socialistische oppositie heeft verzocht om een heroptreden van premier Rajoy. Die toeterde namelijk op 1 augustus jl. dat ie alle contacten met centenweger Barcenas van zijn partij onmiddellijk had doorgeknipt toen het schandaal rond de zwarte meloenen in Zwitserland uitbrak. Maar de premier loog dat ie kermitgroen zag, want een paar dagen later lekte uit dat ie na het knippen Barcenas nog mailtjes stuurde om hem moed in te spreken. En liegen tegen de volksvertegenwoordiging schijnt niet te mogen, dus de socio's roken bloed.
Zoals het er nu naar uitziet blijft het voorlopig bij ruiken, want de Spaanse collega van haar van Miltenburg weigert tot nu toe om de premier opnieuw te laten opdraven. Waarom moge duidelijk zijn. De beat goes on. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Spaanse steekjes