Skip to main content

Antillen vice versa (011)

25 februari 2017

dinsdag 3 september-2013
Om niet al te lang te blijven hangen aan de cliff van de vorige aflevering gaan we vandaag terug naar 2003. Naar 24 maart 'smiddags om 2 uur om precies te zijn. Toen werd de tegenswoordig door Leo Nipshagen aka “De boekhouder” gepamperde Wouter Adrianus van Loon door een koppeltje smurfen van de gemeente Luzern bij de kladden gevat en in een kruipruimte gemieterd. Een paar dagen daarvoor had ie al een babbeltje gehad met een jurk van het OM in Zürich, maar door het betalen van een cautie van 3100 Zwitserse flappen wist ie zich toen nog naar buiten te wurmen. Maar die vrijheid duurde dus niet lang.
Woutje ging voor het luik op beschuldiging van bedrog cq. het niet betalen van uitstaande rekeningen. Zo had de ondeugd samen met zijn naasten het ouwejaar van 2002 gevierd in Hotel Victoria-Jungfrau in Interlaken waar hij vaste klant was. Maar ook vaste klanten moeten betalen en als blijkt dat achter de creditkaart van je zaak waarmee je loopt te wapperen een groot zwart gat zit heb je een probleem. Zeker als het om ruim 30.000 flappen gaat.
Nou wil in dit soort gevallen vaak ene Murphy zijn neus tegen het venster duwen. En dat gebeurde ook in Woutje's case. Bij drie hotels in Zürich (Bellerive au Lac, Ermitage am See en Baur au Lac) bleken nog rekeningetjes open te staan van respectievelijk 943,05, 2273,90 en 315,50 frankskes. Verder had vriend Wouter al een tijdje in een Mercedes van de Münchense Sixt Leasing AG rondgetuft zonder de daarvoor geldende termijnbedragen te storten. Of ie even ruim 11.000 eurootjes wilde aftikken. En dan lagen er nog een paar Belgen te zeiken. Vriend en collega Frank van B. uit Damme wilde graag de 5000 euro terug die hij op 25 november 2002 aan Wout had geleend, meneer J.V. uit Geel klopte aan voor het armetierige bedragje van 6000 euro en reisbureau Travelplus zat daar nog boven.
Alles bij elkaar misschien pinda's voor een internationaal zakenman, maar als je even niet hebt, heb je niks. En het wordt er niet beter op als je maanden in de lik zit omdat zo'n malloot van het Zwitserse OM wat dieper in je zaken wil graven dan wenselijk is. Probeer je buiten de muren van de nor nog wat leuks te vogelen krijg je van voornoemde malloot deze mededeling:

"Wie im Regionalgefängnis Thun versuchten Sie auch in Zürich durch einen zu entlassenden Insassen einen Brief aus dem Gefängnis zu schmuggeln. Ich rate Ihnen dringend ab dies in Zukunft zu unterlassen. Dieses Schreiben wird selbstverständlich nicht weitergeleitet werden”.

Oftewel, Wout had geprobeerd om een briefje naar buiten te wurmen via een collega-deugniet die op het punt stond het pand te verlaten. Dit waren zeker ST voor Woutje en de GT waren nog ver weg. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa