Skip to main content

Fecundo à la Roos (005)

08 februari 2015

donderdag 1 september-2005
De quotes uit het gesprek tussen vliegveld Niederrhein-pionier Hans van de Lande en incasso-expert Geurt Roos in de vorige aflevering heeft een levendige belangstelling opgewekt. Maar onze bron had nog wel wat meer op zijn lever. Ondermeer wat er met de 250 ruggen is gebeurd die Geurt beurde na zijn licht onreglementaire incasso-gesprek met de doodsbange Van de Lande. Daar schreef onze bron het volgende over:

“Maar er is meer. Ook heb ik een document waarin het niet onaanzienlijke bedragje van 200 ruggen zoals Geurt dat zegt wordt overgeschreven op de rekening van Jaap de Bode. Dus Geurt heeft 50 ruggen  verdiend met 20 minuten praten. Geen slecht inkomen voor een man die niet meer kan dan mensen rippen en afpersen.
Hij heeft die telefoon (1) van Jaap gekregen omdat er een apparaat in zat wat afluisterapparatuur kon storen. Nou dat had de billenmaat van Jaap begrepen, alleen moet je wel verbindingen verbreken als je klaar bent met bellen.
Het is hoogst interessant te horen hoe Geurt te werk gaat. Over lijken dus. Met zijn “soldaten” bedoelt hij zijn bajesvriendjes met wie hij 12 jaar lang een intieme verhouding. Bij gebrek aan vrouwen was het Geurt niet vreemd zich te laten verwennen door schandknapen die voor hun veiligheid veel doen in de bajes.
Ook is het hoogst interessant hoe de Veluwse kampers zich voorbereiden op een hernieuwd weerzien met Geurt. Wij herinneren ons nog dat een aantal jaren terug Geurt gezellig met zijn vriendin Ans onderweg was en zij getrakteerd werden op een heel stel blauwe bonen die niet allemaal hun doel hebben gemist. De reden hiervan was een ripdeal. Het ging over een toch wel heel luxe auto, een Rolls namelijk.
De verspreider van de blauwe bonen zit nu al een poosje op staatskosten en zou wel eens op korte termijn met verlof kunnen gaan. Geurt zou God dankbaar zijn als deze persoon toevallig een ongelukje zou krijgen in het hotel. Maar tot op dit moment is dat zeker nog niet het geval.
De innige relatie die de informant erop nahoudt met de politie in Amersfoort wordt hem ook niet in dank afgenomen in de penosewereld. En men vergeet ook niet hoe een Turk een aantal maanden geleden door een opzetje van Geurt zwaar in de problemen is gekomen en nu ergens op staatskosten verblijft.
De penose weet waar het schip lek is. Zo is daar een bekende Joegoslaaf Y die nog een kist appelen met Geurt te schillen heeft.
Ook als bodyguard van wijlen Klaas heeft Geurt buiten de pot gepist en vandaar dat hij uit de organisatie is geknikkerd zonder oprotpremie. Ik heb mijn informatie van binnen en buiten de muren en sta borg voor de authenticiteit ervan. Stay alert. Want er komt meer.
”

Is dat een boeiend inkijkje in de incassowereld of niet? Wij zijn benieuwd naar de volgende bijdrage. Oh, en mocht u op bovenstaande willen reageren, ons discussieforum staat dag en nacht open. Censuur wordt nooit toegepast, maar het moet wel een béétje netjes blijven. Stay tuned. Of alert. Is ook leuk.

(1) zie vorige aflevering

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 februari 2015
Fecundo à la Roos