Skip to main content

MH17 en Lockerbie (002)

01 maart 2017

dinsdag 18 november-2014
Nu we toch bezig zijn. Op 28 oktober jl. visten we uit het Duitse weekvod Der Spiegel een interview op met Fredje Westerbeke, het hoofd van het Nederlands gerechtelijk onderzoek naar de daders van de aanslag op de MH17. Daarin refereerde onze Fred naar het identieke onderzoek in de affaire rond de Panam103 die op 21 december 1988 bij Lockerbie onorthodox uit de lucht neerstreek. Open doel wat ons betreft, want “Lockerbie” was een valse vlag waarbij twee Libiërs ten onrechte de zwartepiet in ontvangst namen. Maar we willen nog wel even op dat voorzetje van Fred terugkomen. Ook al omdat wij in onze speurtocht naar de ware toedracht van “Lockerbie” toevallig op een lijntje naar de Amerikaanse Riggs Bank zijn gestuit. Ooit de bank voor uiterst smerige internationale zaken, waarvan een deel werd verzorgd door haar filiaal op the Isle of Man (1) en die niet zelden onder regie stonden van geheimedienst-smurfen.
Op 8 mei 1987 kocht ene Hafez Hussein aka Hafez Kassem Dalkamoni een pakketje travelers cheques bij de Société Bancaire Arabe. Nog geen week later deponeerde ene Basel Bushnaq datzelfde pakketje bij de Riggs National Bank in Washington. Of dat depot meteen in de kieren viel bij de FBI valt buiten onze waarneming, maar op 15 augustus 1988 had vriend Basel wel een vriendschappelijke babbel met een paar neusjes van die dienst. Dat beviel blijkbaar goed. Later in dat jaar en begin 1989 vonden namelijk nog een paar vervolgseances plaats. En dat is niet zonder betekenis. Integendeel. Stay tuned.

(1) Zie bij voorbeeld de afleveringen 7 en 8 uit de serie “Deuss en de Ruskies” met een link naar een andere valse vlag: 9/11.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
MH17 en Lockerbie