Skip to main content

Dutroux revisited (013)

01 april 2017

zaterdag 20 oktober-2012
Verbaasd? Voor geen meter. Een tijdje geleden zoemde bij onze zuiderburen al de mare rond dat er tientallen processen verbaal waren verdwenen uit het Kelk-dossier. En wat behelsde die operatie Kelk? Juist! U krijgt iets moois voor Sinterklaas. Dat onderzoek hield zich inderdaad bezig met het koterhopsen binnen de Katholieke kerk. Wat blijkt nu? Het gaat niet om tientallen maar honderdtallen. Om precies te zijn 445. De geschiedenis herhaalt zich, want ook bij het onderzoek naar de godvergeten wandaden van Dutroux cs. raakte een hele zooi peevee’s zoek. En niet de minst interessante.
Welke Kelk-peevee’s er precies zijn weggespeeld vermeldt de historie niet. Maar wij willen er hierbij nog even fijntjes aan herinneren, dat de smurfen die zich met het Kelkonderzoek bezighielden ook het nodige materiaal hadden weggesleept uit de kluizen van kardinaal Danneels. Ondermeer in de hoop het nodige op te duikelen over de vermeende rituële moord op Julie en Melissa door leden van de Gentse Loge. In aanwezigheid van de kardinaal zelve (1).
Hoe dan ook, goddank hadden ze bij Justitie in dit geval voor een backup gezorgd en het dossier zou nu weer helemaal compleet zijn. Zou, want wij geloven pas als we zeker weten. Stay tuned.

(1) Zie eerdere berichten hierover in deze serie die onder de titel “Dutroux en de Spruit” op onze Vervolgsite is te vinden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Dutroux revisited