Skip to main content

Malloten (002)

02 april 2017

woensdag 27 januari-2010
Afgelopen zaterdag trokken we hier een lekker Amerikaans triootje op de Buhne, dat in de dichtbevolkte gebieden van onze aardknikker graag wat narigheid aan het drinkwater zou willen toevoegen. Langs deze onsympathieke weg zouden dan zo links en rechts heel wat mensen, koeien, geiten, schapen, paarden, kippen, kanaries en goudvissen de geest geven. Dat scheelt bijvoorbeeld al een flink emmertje stront en dus heel wat CO2 uitstoot. Zo red je de aarde en kunnen de luitjes in de wat minder bezette gebieden gewoon 'sochtends in hun Hummer stappen. Want je denkt misschien dat zo’n tsunami of een aardbeving stevig aantikt, maar over een druppel op een gloeiende knikker gesproken.
Het lijkt erop dat het gebed van voornoemd triootje al stiekempjes een beetje is verhoord. Een groep Amerikaanse milieuneuzen is namelijk op speur gegaan. En wat denk je? Ze vonden her en der verspreid in totaal 316 giftige stoffen in de kraan. Zo’n 114 daarvan waren bekend bij de overheid en zaten onder de gecontroleerde limiet, de rest was onbekend. De waterleidingbedrijven besteden elk jaar pakweg 4 miljard dollar om het probleem in toom te houden. Maar er komen in datzelfde jaar ook steeds weer andere giftige klotenstoffen bij. Oftewel, dweilen met de douchekop open.
Grootste boosdoeners? De agrarische sector, die nog steeds driftig in het rond strooit met chemische en biologische snufjes om alles wat zichtbaar en onzichtbaar voortkruipt uit te roeien, en de industrie die ondermeer zorgt voor de aanvoer van die snufjes. Dus wat let een fanatieke Al Gore-aanhanger om de hersenspinsels van bovenstaand triootje in de praktijk te brengen en dan hard Al Qaida te roepen? Moet je eens kijken wat er gebeurt. Daar is dat Nigeriaanse onderbroekengevalletje onbespoten pienuts bij.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017