Skip to main content

Oranje (001)

09 april 2017

donderdag 1 december-2011
Stel je bent door een los gennetje een geboren oproerkraaier, of een vredesactivist, een tegenstander van globalisme, bancaire overheersing, slap gelul over de opwarming van de aarde, het eten van vlees etcetera enzovoort undsoweiter en je hebt de pech dat je inwoner bent van de USSA. Dan kan je het beste onderduiken of verhuizen naar een durp achter de Oeral. De Senaat heeft namelijk de begroting en de planning voor de Nationale Defensie goedgekeurd. En tussen de grote makrelen zat ook een wetje, dat het leger het recht geeft om elke Amerikaan te arresteren op verdenking van terrorisme en zonder proces net zo lang te interneren tot zelfs zijn fluit oranje is. En wees eerlijk, in de States is de stap van bovenstaande categorie├źn naar die van terrorist inderdaad een oranje fluitje van een dollarcent.
Tot nu toe hield de FBI zich met de dwarsliggers bezig en toegegeven, dat verliep nou ook niet echt spic & span. Erger nog, als de fedsmurfen in sommige gevallen geen bewijs konden vinden voor terroristische neigingen bij hun targets, dan zetten ze zelf wel iets in elkaar. Al was het alleen maar om te scoren of de angst bij de bevolking erin te houden.
In wezen hoeft dat nu niet meer. Elk stuk ongeluk met een grote smoel kan nu door het leger met een terroristische stempel op zijn reet naar Guantanomo worden gestuurd. Na een formele zitting van een militair ongerechtshof.
Niet mogelijk hier? Nee, nog niet. Maar als er al serieuze pleidooien worden gehouden voor een inniger samenwerking van politie- en legersmurfen bij de bestrijding van allerlei ongein in de samenleving, dan houd je je hart vast. Als dat nog mag tenminste.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017