Skip to main content

donderdag 1 december-2011
Stel je bent door een los gennetje een geboren oproerkraaier, of een vredesactivist, een tegenstander van globalisme, bancaire overheersing, slap gelul over de opwarming van de aarde, het eten van vlees etcetera enzovoort undsoweiter en je hebt de pech dat je inwoner bent van de USSA. Dan kan je het beste onderduiken of verhuizen naar een durp achter de Oeral. De Senaat heeft namelijk de begroting en de planning voor de Nationale Defensie goedgekeurd. En tussen de grote makrelen zat ook een wetje, dat het leger het recht geeft om elke Amerikaan te arresteren op verdenking van terrorisme en zonder proces net zo lang te interneren tot zelfs zijn fluit oranje is. En wees eerlijk, in de States is de stap van bovenstaande categorie├źn naar die van terrorist inderdaad een oranje fluitje van een dollarcent.
Tot nu toe hield de FBI zich met de dwarsliggers bezig en toegegeven, dat verliep nou ook niet echt spic & span. Erger nog, als de fedsmurfen in sommige gevallen geen bewijs konden vinden voor terroristische neigingen bij hun targets, dan zetten ze zelf wel iets in elkaar. Al was het alleen maar om te scoren of de angst bij de bevolking erin te houden.
In wezen hoeft dat nu niet meer. Elk stuk ongeluk met een grote smoel kan nu door het leger met een terroristische stempel op zijn reet naar Guantanomo worden gestuurd. Na een formele zitting van een militair ongerechtshof.
Niet mogelijk hier? Nee, nog niet. Maar als er al serieuze pleidooien worden gehouden voor een inniger samenwerking van politie- en legersmurfen bij de bestrijding van allerlei ongein in de samenleving, dan houd je je hart vast. Als dat nog mag tenminste.

  • Datum: .

woensdag 7 december-2011
Dat de USSA nog steeds op heel wat gebieden een echte trendsetter is bleek afgelopen weekend weer eens ten overvloede. De inkt van de nieuwe terroristenwet, waarover wij op 1 december nog een frisse boer lieten, was nog niet droog of daar baarde het hoofdkwartier van de Londense Metropolitan Smurfen een bericht waar je plas instantblauw van wordt.
Het ging om een fris updeetje onder de titel Terrorism/Extremism en gericht aan zakenpiefjes, grootgrutters en andere gretige grissers. Daarin werd gewaarschuwd voor het gevaar van leutige groeperingen als Al Schijthuis, de FARC, Witrussische bommaniakken en... Occupy London. Die laatste schooiers zouden uitkijken naar de bezetting van andere kapitalistische bolwerken en dan met name leegstaande gebouwen. Oftewel, de hoofdstedelijke smurfen zijn bang dat Occupy London overgaat tot kraak. Door ze in een adem te noemen met bommenwerpers uit andere delen van de wereld worden krakers ook al gauw terroristen. En wat doe je met terroristen? Die sodemieter je in de nor en houd ze zonder proces vast tot zelfs hun fluit oranje is. O nee, dat gaat binnenkort in de USSA gebeuren. Als Obomba een poot onder de nieuwe wet zet. Maar in Londen zijn ze ook al aardig op weg. Carry on.
En stay tuned.

  • Datum: .